Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje įstrigusiam pakistaniečiui kviesta greitoji pagalba | kl.lt

LIETUVOS IR BALTARUSIJOS PASIENYJE ĮSTRIGUSIAM PAKISTANIEČIUI KVIESTA GREITOJI PAGALBA

  • 12

Nuo penktadienio vakaro Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje įstrigusiam Pakistano piliečiui šeštadienio popietę kviesta greitoji medicinos pagalba.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo Giedriaus Mišučio teigimu, pakistanietis pasiskundė globa savijauta, todėl buvo iškviesti medikai.

„Po apžiūros, įskaitant kardiogramos padarymą, medikai konstatavo, kad jo sveikata normali, jokio pavojaus nėra“, – BNS sakė G. Mišutis.

Jis informavo, kad eismas per Medininkų pasienio punktą kol kas nėra atkurtas.

Šeštadienį nuo 13 val. šiame pasienio kontrolės punkte sustabdytas sienos kirtimas iš abiejų pusių – ir iš Lietuvos, ir iš Baltarusijos. Įleidžiami ir išleidžiami tik maršrutiniai autobusai lietuviškais valstybiniais numeriais bei diplomatinis transportas.

Laikinai uždaryti valstybės sieną Lietuvos pasieniečiai nusprengė Baltarusijos pareigūnams atsisakant priimti su suklastotais dokumentais į Lietuvą mėginusį patekti Pakistano pilietį.

Penktadienio vakarą Lietuvos pasieniečiai, tikrindami maršrutinio autobuso Minskas–Vilnius keleivių dokumentus, aptiko, kad vienas keleivis pateikė galimai suklastotus asmens dokumentus.

G. Mišučio teigimu, Pakistano pilietis patikrai pateikė suklastotą Rumunijos vairuotojo pažymėjimą ir Rumunijos tapatybės kortelę.

Tokiais atvejais surašomas atsisakymas leisti asmeniui atvykti į šalį ir jis grąžinamas į valstybę, iš kurios atvyko.

Po apžiūros, įskaitant kardiogramos padarymą, medikai konstatavo, kad jo sveikata normali, jokio pavojaus nėra.

„Tačiau baltarusiai atsisakė jį priimti, į Lietuvą žmogus negali patekti, baltarusiai neteisėtai atsisako jį įsileisti atgal. Iki šios valandos bandyta kalbėtis, pranešti apie situaciją, bet jie to žmogaus neįsileidžia, nors privalėtų tą padaryti, – BNS sakė VSAT atstovas. – Jis sėdi praktiškai ant sienos, ant linijos. Kartais atsigula ant asfalto. Toje vietoje žmogaus neturi būti, ten paprastai būna intensyvus transporto eismas, srautai dideli.“

Pasak G. Mišučio, nepavykus per tiek laiko pasiekti, kad užsienietis išvyktų atgalį į Baltarusiją, nuspręsta sustabdyti eismą abiem kryptimis.

Anot VSAT atstovo, per pastaruosius porą metų tai jau trečias toks atvejis, kai Baltarusijos pareigūnai atsisako priimti neteisėtai per pasienio punktą į Lietuvą mėgusius patekti užsieniečius.

„Po tam tikro laiko, po kelių valandų tie žmonės vis dėlto išvykdavo atgal į Baltarusiją. Kiek dabar užtruks ši situacija, niekas negali pasakyti“, – BNS teigė G. Mišutis.

Esant tokiai neapibrėžtai situacijai VSAT rekomenduoja keliaujantiesiems iš Baltarusijos ir į Baltarusiją rinktis kitus pasienio punktus.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Tegul eina namo nx,

valkata.

Pilietis

O gal geriau nusaut.... ner zmogaus ner problemos ir ta nurasyt butu lengva- neatsakingas elgesys su ginklu, bey tada ir posta butu vel galima atidaryt

Kiesa

globa savijauta,žurnalistai beraščiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS