Iš Lietuvos masiškai bėga gydytojai ir suvirintojai | kl.lt

IŠ LIETUVOS MASIŠKAI BĖGA GYDYTOJAI IR SUVIRINTOJAI

  • 3

Kai kurių specialybių medicinos studentai iš karto ruošiami emigracijai, savęs su Lietuva nebesieja ir daugiau kaip 70 proc. Lietuvos profesinėse mokyklose besimokančių specialistų, rašo portalas delfi.lt.

"Dabar katastrofiškai trūksta siaurų specialybių medikų (neurologų, okulistų, kardiologų, traumatologų, LOR gydytojų) ir ypač periferijoje, tokiuose miestuose kaip Biržai, Pasvalys, Pakruojis, Šilutė ar Šilalė. Tas pats ir kalbant apie slaugytojus - mes juos puikiai paruošiame, bet jie išvažiuoja", - portalui tvirtino Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys Antanas Matulas, pasak kurio, medikai masiškai vyksta į Norvegiją, Švediją, Vokietiją, Angliją ar net Belgiją.

Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Vaidotas Levickis sakė, kad Nr.1 specialybė, kurią besimokantys emigruoja - suvirinimas: "Tai specialistai, kurie Lietuvoje praktiškai neužsibūna, nors atlyginimai ir čia jiems siūlomi pakankamai nemaži. Taip pat masiškai išvyksta statybininkai, apdailininkai. Tai tų specialybių atstovai, kurių poreikis yra didesnis".

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nebūtinai

nebūtinai dėl pinigù studijuoja žmonės medicinà. Jiems patinka ši profesija! O kad pragyvenimo lygis Lietuvoje žemas, jie juk nekalti! Normalu, kad žmonės ieško oraus gyvenimo! Prisižiūrėjo savo tėvù gyvenimù, gana! Yra dar ir normalus pasaulis!

joana

Stodami naudodamiesi valstybes parama jie juk zino besiskundzanciusiu mediku atlyginimais ir vis tiek stojanciu labai daug,Vadinasi jie zino :meile pinigams ir profesijai,Kas juos vercia stoti ir paskui is karto emigruoti:pigus ir geras specialistu paruosimas,O atidirbti tevynei nesiruosia,Stodami i valstybines vietas turi pasirasyti kad3 metus dirbs savai saliai,IS MEILES PASIRINKTAI PROFESIJAI

YES

Tai natūralu ir baikim kasdien stebėtis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS