Mažiausia naujagimė šalyje Skaistė: kaip jai sekasi šiandien? | kl.lt

MAŽIAUSIA NAUJAGIMĖ ŠALYJE SKAISTĖ: KAIP JAI SEKASI ŠIANDIEN?

  • 3

Jau visai netrukus, lapkričio 6-ąją, minėsime „Pyragų dieną“, per tiek metų tapusią neatsiejama sergantiems vaikams padedančios „Išsipildymo akcijos“ dalimi. O kad paramos projektas iš tiesų pakeičia mažųjų ligoniukų gyvenimus, įrodo ir praėjusių metų herojės – mažiausios naujagimės šalyje Skaistės – istorija.

Skaistė į pasaulį atėjo per anksti – vos 22 nėštumo savaitę. Tuo metu mergaitė buvo vos delno dydžio... Nuo tos akimirkos, kai atmerkė akis, Skaistės mama Sandra nuolat girdėjo gydytojų prognozes, jog mergaitei šansų išgyventi beveik nėra. Ji ilgus mėnesius praleido ligoninėje, o pirmąją operaciją patyrė vos 27 savo gyvenimo dieną. Skaistei ne kartą perpiltas kraujas, diagnozuota plautinė hipertenzija, lėtinis plaučių nepakankamumas, o taip pat stipriai atsiliko jos raida.

Vis dėlto Skaistė, kuriai šiandien jau 4-eri, visą laiką buvo kovotoja. O tai, kad praėjusiais metais mergaitė tapo „Išsipildymo akcijos“ heroje, jai į gyvenimą leido įsikibti ir dar tvirčiau – šiandien mergaitės mama Sandra be galo džiaugiasi stipriai patobulėjusia mergaitės raida.

Skaistė. „Išsipildymo akcijos“ nuotr.

Prie paramos projekto prisidėjusių žmonių dėka mergaitei nupirktas mobilus deguonies koncentratorius, apmokėta individuali logoterapija, ergoterapija, audio-psichofonologinė bei neurostimuliacija.

„Gerų žmonių dėka gavome Skaistei labai reikalingą nešiojamą deguonies aparatą, kuris mums buvo didžiulė pagalba – nebereikia sekti deguonies baliono, žiūrėti, kada jis išsikraus. Ligos atveju, galime drąsiai vykti pas gydytojus ir nesibaiminti, kad deguonies balionas baigsis. Taip pat visus metus „Išsipildymo akcija“ apmokėjo sąskaitas už logoterapijos pamokėles Vaiko raidos klinikoje. Mergaitė šių pamokėlių dėka tapo savarankiškesnė“, – pasakojo Skaistės mama.

Didžiausias šeimos džiaugsmas – tai, kad mergaitė po truputį pradeda kalbėti, o ir jos žodynas tapo kur kas pilnesnis.

„Visus metus intensyviai pralankius įvairius užsiėmimus, pagerėjo Skaistės socialiniai įgūdžiai. Mergytė jau daugiau supranta apie tai, kas vyksta pasaulyje. Tarkime, aš jai pasakau kokio nors daikto pavadinimą, o ji su pirštukais rodo, kur jis yra“, – apie Skaistės tobulėjimą pasakojo mama.

Neseniai Skaistė gavo ir naujus, kokybiškesnius klausos aparatus. Su jais ji daug geriau girdi ją supantį pasaulį, garsas yra daug švaresnis, tikresnis.

„Labai dėkoju „Išsipildymo akcijai“, kad prisidėjo prie Skaistės kokybiškesnio gyvenimo. Be šios akcijos pagalbos nebūtume galėję tiek daug sau leisti“, – nuoširdžią padėką išreiškė moteris.

Matydami tai, kaip paramos projekto pagalba vos per metus pasikeičia vaikų gyvenimai, prisidėkime prie to ir šiemet. O lengviausia tą padaryti per „Pyragų dieną“! Šventės metu žmonės raginami iškepti pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendraminčiams – kitiems geros valios žmonėms. O surinktas lėšas paaukoti didžiausiam šalyje vaikų paramos projektui – „Išsipildymo akcija“.

„Išsipildymo akcija“ bendradarbiauja su aukojimo internetu portalu aukok.lt, telekomunikacijų operatoriumi TCG, operatoriais Bitė, Tele2 ir Telia. Skambinti ar rašyti trumpąsias SMS žinutes ir paaukoti galite šiais numeriais: 1891 – 5 eurai, 1892 – 10 eurų.

Visa paaukota suma keliauja į „Išsipildymo akcijos“ sąskaitą – akcijos partneriai netaiko jokių kitų mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

redaktorisu miega?

Teiginys "kaip jai sekasi šiandien" rašomas be klaustuko.. google jums klaidas taiso?

Pilietiskas

Medicina db prieinama tik turint daug pinigu! Dziugu,kad sveikt Skaistei padejo fondas.Matyt sitie --" geriausia kas nutiko Lietuvai" --per dar likusius metus valdziauti sunaikins galutinai ir medicina.Ar atsitiktinai medicinai vadovauti paskirtas tikras dulkele,pilkute pelyte,uoliai griaunantis dar likusius gydymo,atjautos ir pan pagrindus?

Ka ka

Dekokit dulkiazveriui su kitais bukalaurais. Mokescius uz sveikatos draudima makom kosminius, bet deka situ bukalauru vaikams medicina tapo mokama. Juk bukalauru logika: vaikas mokesciu nemoka, tai ir gydyti jo nereikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS