B. Obamos vizito dieną – atakos prieš Delfi.lt, iš užsienio portalas nepasiekiamas | kl.lt

B. OBAMOS VIZITO DIENĄ – ATAKOS PRIEŠ DELFI.LT, IŠ UŽSIENIO PORTALAS NEPASIEKIAMAS

  • 2

Naujienų portalas delfi.lt trečiadienį pranešė, kad prieš jį surengtos kibernetinės atakos, ir susiejo tai su JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) vizitu Estijoje.

Delfi.lt informacinių technologijų vadovas Kristijonas Šiaulys BNS sakė, kad dėl atakos naujienų portalas yra nepasiekiamas iš užsienio, o atakų intensyvumas dukart viršija pernai gegužę surengtą kibernetinę ataką.

„Ši ataka kur kas didesnė nei buvo vykdyta praėjusį kartą, atakos intensyvumas viršija 14 Gb/s, naudojami įvairūs atakos vektoriai. DELFI iš užsienio yra nebepasiekiamas“, - sakė K.Šiaulys.

Jo teigimu, „tai yra aiški DDoS ataka“, prisijungimų buvo iš įvairiausių šalių – Turkijos, Rusijos, Japonijos, Brazilijos, šie kompiuteriai sujungti į vadinamąjį botnetą.
Anot portalo, programišiai atakuoja tekstą „Prezidentės komandoje – naujos pavardės“. Šis tekstas sulaukia daug dirbtinių užklausų.

„Nemanau, kad atakos prieš DELFI laikas pasirinktas atsitiktinai. DELFI šiandien tiesiogiai transliuoja B.Obamos vizitą Estijoje bei pateikia informaciją apie jį šešiomis kalbomis Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje“, – sakė delfi.lt vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

v

ne tu vienas - as uz Atlanto taip pat negaliu atidaryti.

min2x

negaliu atidaryti www.delfi.lt gyvenu vokietijoje,ar tai pas mane bedos su internetu ar kazkas vyksta?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS