Raseinių rajono meras ketina kreiptis į teismą dėl P. Aukštikalnio darbo sutarties sustabdymo | kl.lt

RASEINIŲ RAJONO MERAS KETINA KREIPTIS Į TEISMĄ DĖL P. AUKŠTIKALNIO DARBO SUTARTIES SUSTABDYMO

Šiaulių apylinkės teismui sustabdžius į Raseinių ligoninės ir pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vadovus išrinkto Pauliaus Aukštikalnio darbo sutarties galiojimą, vietos meras Arvydas Nekrošius sako ketinantis dėl to kreiptis į teismą.

„Mūsų teisininkai vertina dabar tą nutartį ir mes, kaip savivaldybė, visus teismo įpareigojimus vykdysime“, – BNS trečiadienį sakė A. Nekrošius.

„Mes ją (BNS – nutartį) ir apskųsime, nes matome, kad čia yra buvusios vadovės kerštas, kad nelaimėjo konkurso, noras sustabdyti įstaigos darbą. Mes, kaip savivaldybės vadovai, turime pareigą kreiptis į teismą, kad tuos apribojimus panaikintų“, – pridūrė jis.

Jis sakė, kad teisininkai ruošia kreipimąsi, tačiau teigė nežinantis, ar jis jau perduotas teismui.

Praėjusį penktadienį Šiaulių apylinkės teismas nutarė sustabdyti įvykusio konkurso į Raseinių PSPC direktoriaus pareigas darbo sutarties pasirašymo procedūrą.

Anot teismo, Raseinių rajono savivaldybės administracija įpareigojama nesudaryti darbo sutarties su konkursą laimėjusiu pretendentu, o jei tokia darbo sutartis jau sudaryta – sustabdyti jos vykdymą iki bus išspręstas ginčas dėl šio konkurso rezultatų

Ieškinį, BNS žiniomis, pateikė buvusi įstaigos vadovė Violeta Užringienė.

Nutartis, anot teismo, turi būti vykdoma skubiai, bet per septynias dienas nuo jos patvirtintos kopijos įteikimo dienos gali būti skundžiama atskiruoju skundu Šiaulių apygardos teismui. Dokumentai Raseinių PSPC įteikti rugpjūčio 29 dieną.

Šiuo metu P. Aukštikalnis Raseinių PSPC laikinai eina direktoriaus pareigas.

Kiek anksčiau penkios dešimtys Raseinių PSPC medikų kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį prašydami stabdyti šioje įstaigoje vykstantį konkursą.

Ministrui ir merui adresuotame laiške Raseinių poliklinikos darbuotojai teigė, kad jų pasipiktinimą sukėlė faktas, jog dešimt metų įstaigoje dirbanti buvusi jos direktorė V. Užringienė nepateko į antrąjį konkurso turą.

Abejones dėl konkurso skaidrumo išreiškė ir Raseinių ligoninės medikai. Dalis jų pateikė prašymus išeiti iš darbo.

Vis tik praėjusį penktadienį Raseinių rajono meras paskyrė išrinktą Raseinių ligoninės vadovą Gintarą Pikūną į šias pareigas, viešai pasklidus informacijai apie jo teistumą praeityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vidas

Klounas tas Raseinių meras. Parsidavęs karbauskinis. Kadangi Nekrošių jaunėlį pažinojau nuo pat vaikystės, galiu pasakyti tiek: vaikas augo nemandagus, kažkoks iš padilbų žiūrėjo į žmones, užsidaręs, be draugų, tylenis. Dabar atkuto. Parsidavė karbauskiniams ir matyt perėmė visas aferas, suktumą.

Susidaro įspūdis

kad naujasis Raseinių rajono meras galimai toks pat neskaidrus kaip ir du jo naujai paskirti Raseinių gydymo įstaigų vadovai, bei kaip ir konkursai šioms pareigybėms užimti, nes labai jau aršiai jis juos gina, nors Raseinių medikų bendruomenė yra nusistačiusi tiek prieš tai kaip vyko šie galimai neskaidrūs konkursai, tiek prieš jų "laimėtojus"........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS