Nepasitenkinimas dėl neskaidraus vadovo konkurso – ir Raseinių poliklinikoje | kl.lt

NEPASITENKINIMAS DĖL NESKAIDRAUS VADOVO KONKURSO – IR RASEINIŲ POLIKLINIKOJE

  • 3

Daugiau kaip penkios dešimtys Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojų prašo sveikatos apsaugos ministro ir rajono mero stabdyti šio įstaigos vadovo konkursą, nes jis vykdomas esą neskaidriai.

Anksčiau dėl tokios pat problemos darbą paliko dalis Raseinių ligoninės medikų.

„Situacija Raseiniuose aštrėja. Kas buvo panašu į laivo siūbavimą, virsta „Titaniko“ katastrofa“, – situaciją šioje savivaldybėje savo paskyroje „Facebook“ apibūdino sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius BNS tvirtino padėties nedramatizuojantis, jis viliasi, kad pavyks visas abejones išsklaidyti per susitikimą su poliklinikos kolektyvu kitą savaitę.

Situacija Raseiniuose aštrėja. Kas buvo panašu į laivo siūbavimą, virsta „Titaniko“ katastrofa“.

Ministras prašo nepolitikuoti

Sveikatos apsaugos ministras teigia nežinantis, kaip klostysis įvykiai Raseinių poliklinikoje, todėl imtasi priemonių užtikrinti sveikatos apsaugos paslaugas savivaldybės gyventojams.

Anot jo, nacionalinė Greitosios medicinos pagalbos tarnyba didina pajėgumus šioje savivaldybėje, jei prireiktų pervežti daugiau pacientų.

Be to, Kauno klinikos pasiruošusius dengti išaugusį skubios pagalbos srautą iš Raseinių ir planuoja ten statyti telemedicinos stotelę, kad galėtų nuotoliniu būdu teikti konsultacijas.

„Mere Arvydai Nekrošiau, jau virsta mantra, bet pakartosiu – baikime gydymo įstaigas versti politikos aikštele, paisykime pacientų ir medikų interesų“, – rašo ministras.

Nepateko į antrą turą

Ministrui ir merui adresuotame laiške Raseinių poliklinikos darbuotojai teigia, kad jų pasipiktinimą sukėlė faktas, jog dešimt metų įstaigoje dirbanti dabartinė jos direktorė Violeta Užringienė nepateko į antrąjį konkurso turą.

„(...) mus pribloškė ir nuliūdino žinia, kad dabartinė mūsų direktorė V. Užringienė yra eliminuota iš konkurso kaip nepatekusi į antrą etapą, esą jos konkurentai (kaip dabar jau žinome) iš Kauno rajono ir kitas iš Kėdainių rajono, dirbantys šiuo metu toli nuo pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros nutolusiose srityse, pirmajame konkurso etape pralenkė ir pateikė geresnius ar tikslesnius atsakymus į komisijos klausimus, kuriuos bent vienas iš patekusiųjų į antrą etapą pretendentų galimai jau žinojo, nes dalyvavo Raseinių ligoninės vadovo konkurse“, – rašo poliklinikos darbuotojai.

Praėjusią savaitę pranešta, kad dalis Raseinių ligoninės medikų pateikė prašymus išeiti iš darbo, kilus abejonių dėl atrankos į ligoninės direktoriaus pareigas skaidrumo, taip pat dėl darbo sąlygų, kitų priežasčių.

A. Dulkys praėjusią savaitę paragino stabdyti šį konkursą, bet Raseinių meras A. Nekrošius tvirtino neketinantis to daryti.

Susitiko su ligoninės kolektyvu

Raseinių savivaldybės meras ketvirtadienį BNS patvirtino gavęs poliklinikos darbuotojų laišką ir ketina su jais susitikti kitą savaitę.

„Laišką esu gavęs, bet jo dar nedramatizuočiau, planuojame susitikti su bendruomene, aptarti šiuos ir kitus klausimus. Aptarti, ar ten tikri parašai, ar žmonės pasirašė todėl, kad vadovė prašė“, – sakė jis.

A. Nekrošius prognozavo, kad panašių problemų kaip Raseiniuose kils ir kitose savivaldybėse, kur vyks sveikatos priežiūros įstaigų vadovų konkursai.

„Manau, kad per visą Lietuvą tas reikalas nukeliaus, nes jei keičiasi įstaigos vadovas, vieni būna patenkinti, kiti nepatenkinti. (...) Gal buvo susigyventa per ilgesnį laiką, ir dabar pokyčiai kelia stresą, atsiranda baimės. Manau, kad pakalbėjus su bendruomene, tie dalykai išsisprendžia“, – sakė meras.

Jis pranešė jau susitikęs su Raseinių ligoninės kolektyvu ir sužinojęs, kad tikroji  darbuotojų nepasitenkinimo priežastis yra ne esą neskaidrus vadovo konkursas, o daugelį metų nesprendžiami vidaus nesutarimai.

„Kalbėjomės su ligoninės žmonėmis ir, atrodo, visai kitos priežastys buvo – ne konkurso skaidrumai ar neskaidrumai, o, pasirodo, paprasti gyvenimiški dalykai, kurie buvo daug metų nesprendžiami“, – BNS sakė A. Nekrošius.

„Paprastai kalbant, ten yra tiesiog kelių skyrių darbuotojų ilgamečiai nesutarimai, kurių niekas nesprendė“, – teigė jis.

Ketvirtadienį įvyko pasitarimas su aplinkinių ligoninių vadovais, savivaldybių merais, Kauno klinikų atstovais, kaip užtikrinti sveikatos paslaugas raseiniškiams.

„Pirmiausia iš klinikų gausime telemonitorių, kurio pagalba Kauno klinikų specialistai konsultuos nuotoliniu būdu. Dar bus pokalbiai su šeimos gydytojais, su tais, kurie išėję atostogų, prašysime jų padėti, bus mokami papildomi preidai iš ligoninės biudžeto. Manau, kad po truputį susitvarkys situacija, ir nebus chaosinių dalykų“, – sakė meras.

Jis teigė, kad taip pat intensyviai ieškoma naujų darbuotojų ligoninei.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

neapsimes

Dulki jug tu ne medikas kaip tu gali vadovauti ligoninems as nesuprantu jei koks buchalteris kamandavoje medikus baisu

nu gali

sitas 'sveikatos' ministerelis,ka liepia ta ir daro ,be teises kitaip .

Jonas

Ligonones direktorius kaip breznevas nori likti iki pat mirties

SUSIJUSIOS NAUJIENOS