Paramos maisto produktais prašo daugiau žmonių: kondensuoto pieno indelis – prabanga | kl.lt

PARAMOS MAISTO PRODUKTAIS PRAŠO DAUGIAU ŽMONIŲ: KONDENSUOTO PIENO INDELIS – PRABANGA

  • 4

Maisto gavėjų sąrašas Lietuvoje išaugo dėl nuo karo pabėgusių ukrainiečių. Maisto paketų paprašė kas penktas į Lietuvą atvykęs karo pabėgėlis. Tačiau Socialinės apsaugos ir darbo ministerija situacijos nedramatizuoja – esą kasmet paramos gavėjų skaičius didėja metų gale.

Ukrainietė Natalija „Maisto banke“ atsiima jai priklausantį maisto paketą. Moteris į Lietuvą atvyko gegužę, paramą maistu gauna jau antrą kartą.

„Ši pagalba neįkainojama, nes pinigų maistui reikia labai daug, darbo ne visada yra“, – teigė ukrainietė Natalija Regina.

Nors ukrainietė užsiregistravusi Užimtumo tarnyboje, šiuo metu darbo neturi. Apsipirkdama prekybos centruose moteris stengiasi neišlaidauti.

„Kondensuoto pieno indelis prabanga, moteriška silpnybė. Tai didelė parama biudžetui“, – džiaugėsi N.Regina.

Jelena su sūnumi ir draugų dukra į Lietuvą atvyko prieš porą savaičių ir dar tvarkosi dokumentus. Anot ukrainietės, parama reikalinga, tad ji būtinai užsiregistruos ir atvyks maisto produktų per kitą dalijimą.

„Naudosimės, ieškosimės darbo, registruosimės į Užimtumo tarnybą, norėsime mokytis lietuvių kalbos, nes reikia gerbti šalį, kurioje esi. Dėl darbo reikia kalbos“, – pažymėjo ukrainietė Jelena Ryna.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Rugpjūtį maisto paketų nepasiturintiems išdalyta daugiau nei metų pradžioje. Šiauliuose gavėjų sąrašas padidėjo 10 proc. Daugiausia – dėl paramos prašančių ukrainiečių. Karo pabėgėliams reikalavimai gauti paramą maistu paprastesni.

„Ukrainiečių, kurie atvyko į Šiaulius, pajamos nevertinamos ir, nepaisant ar jų artimasis, ar jie patys dirba, jie gauna paketus. Šiandien turime maisto paketų ir higienos priemonių gavėjų daugiau nei 500“, – sakė Šiaulių savivaldybės socialinių paslaugų skyriaus vedėja Ramunė Pilypienė.

„Tokių skaičių, kokie yra per šį dalijimą, dar nebuvę ir skaičiaus išaugimas yra žymiai didesnis“, – akcentavo Šiaulių „Maisto banko“ atstovė.

Paramos maisto produktais ukrainiečiai prašo visoje Lietuvoje. Nuo vasario 24 d. į Lietuvą atvažiavo 64 tūkst. ukrainiečių. Kas penktas paprašė paramos maisto produktais.

„Pateikė prašymus gauti paramą apie 12 tūkst. vilniečių šiais metais, bet irgi balandį skaičiai buvo didesni, paskui mažesni. Dabar jau vėl šiek tiek padidėjo. Turbūt žmonės susitvarkė dokumentus“, – svarstė socialinės apsaugos ir darbo viceministras Martynas Šiurkus.

Anot „Maisto banko“ darbuotojų, parama ukrainiečiams labai reikalinga.

„Yra labai patenkinti ir laukia, visada klausia, kada bus kitas dalijimas, kokie bus produktai, ar bus toks pats krepšelis ar kitoks. Jie labai patenkinti“, – sakė Šiaulių „Maisto banko“ atstovė.

Nors paramos gavėjų vasarą padaugėjo, anot socialinės apsaugos ir darbo viceministro, nerimauti neverta. Kasmet metų pradžioje maisto paketų išdalijama mažiau nei metų gale.

„Praėjusių metų rugpjūčio mėnesį paramą gavo 186 tūkst. Planuojame, kad šių metų rugpjūčio mėnesį paramą gaus 191 tūkst.  Labai didelio padidėjimo  nėra“, – pažymėjo M.Šiurkus.

Savivaldybių duomenimis, paramos maisto produktais prašančių lietuvių skaičius beveik nesikeičia.

Gairės: parama maisto produktais, skurdžiai gyvenantys žmonės, karas Ukrainoje, Maisto bankas, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

fas fas

kaip cia gali taip buti taigi setonyte apdovanojima gavo uz laisva ykanomyka

manau

Jokių aukojimų, laikas pabusti ir pradėti kovoti prieš žmones skurdinantį režimą.

Žinoma, kondensuotas pienas yra prabanga, nes

Ukrainos pysžydė nepilnametė trumpam pasismaginimui ir po to išmetimui į sąvartyną kainuoja nuorūką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS