Politikų fondai – langas korupcijai? | kl.lt

POLITIKŲ FONDAI – LANGAS KORUPCIJAI?

  • 0

Politikai dažnai valdo įvarius fondus. Kaip aiškėja iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrimo, per vieną iš Liberalų sąjūdžio nario Gintaro Steponavičiaus fondų buvo galimai nelegaliai finansuota jo ir jo partijos veikla.

Ar įvairūs fondai gali tapti landa korupcijai?

„Pats paramos teikimas ar susijusi veikla, kai ją atlieka su politika susiję asmenys, savaime nėra neteisėta. Kita vertus, papildomos rizikos, įvertinus politikus, turėtų būti labai aiškiai valdomos. Ką mes įžvelgiame kaip pagrindinę problemą, tai tais atvejais, kai kalbame apie labdaros, paramos fondus, viešąsias įstaigas, susijusias su politikais, akivaizdu, kad tokioms įstaigoms tūrėtų būti keliami aukščiausi viešumo ir skaidrumo reikalavimai“, – sako Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriaus pavaduotojas Egidijus Radzevičius.

Pasak jo, šiandien susiformavusi situacija, kai viešumo ir skaidrumo trūksta ne tik teisiniame reglamentavime, bet ir praktinėje fondų veikloje.

Tačiau tokių fondų uždraudimas būtų kraštutinė priemonė, sako STT direktoriaus pavaduotojas.

„Mes visgi pasisakytume už tai, kad tokia veikla galėtų būti, bet j turėtų būti maksimaliai aiški, skaidri ir su labai aiškiais veiklos kriterijais bei atsiskaitymu visuomenei“, – pabrėžia E. Radzevičius.

Plačiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS