Prie Latvijos krantų nukritus lėktuvui paieškoje dalyvavo ir Lietuvos sraigtasparnis | kl.lt

PRIE LATVIJOS KRANTŲ NUKRITUS LĖKTUVUI PAIEŠKOJE DALYVAVO IR LIETUVOS SRAIGTASPARNIS

  • 21

Prie Latvijos krantų nukritus privačiam keleiviniam lėktuvui paieškos darbuose Baltijos jūroje dalyvavo ir Lietuvos karinis sraigtasparnis.

Anot kariuomenės pranešimo, sekmadienį gauta informacija, kad į Baltijos jūrą prie Latvijos nukrito keleivinis lėktuvas.

Orlaiviui sudužus Rygos skrydžių informacijos regiono teritorijoje, iš Latvijos gautas prašymas pakelti sraigtasparnį paieškos ir gelbėjimo darbams.

Iš Nemirsetos budėjimo posto apie 21 val. pakilo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS365N3+ „Dauphin“.

Nieko neradus, paieškos operaciją koordinuojanti Latvija laikinai sustabdė paieškos darbus, juos planuojama tęsti šviesiuoju paros metu.

Užsienio žiniasklaidos teigimu, Baltijos jūroje sudužo privatus Austrijoje registruotas lėktuvas „Cessna 551“, turėjęs skristi iš Pietų Ispanijos į Kelną Vokietijoje, tačiau jis dėl nežinomų priežasčių pakeitė maršrutą. Dėl šio orlaivio buvo pakelti NATO naikintuvai.

Vokietijos laikraščio „Bild“ duomenimis, lėktuvu skrido pilotas ir vyras su moterimi bei vaiku. Prieš avariją pranešta apie slėgio sutrikimą orlaivio kabinoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

....

O tas trandalietas kur kasdien dreba virs klaipedos,su juom viskas gerai?

tam įdomu

Lėktuvas skrido su įjungtu autopilotu 36000 pėdų aukštyje, tas atitinka maždaug 10.972.metrus

,,w,

ubagai neskrenda .paaiškes milionieriu šeima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS