Ragina Lietuvos piliečius nevykti į Rusiją ir Baltarusiją, o ten esančius – išvykti | kl.lt

RAGINA LIETUVOS PILIEČIUS NEVYKTI Į RUSIJĄ IR BALTARUSIJĄ, O TEN ESANČIUS – IŠVYKTI

  • 0

Reaguodama į įvykius Rusijoje, Lietuvos užsienio reikalų ministerija primena rekomendacijas Lietuvos piliečiams nevykti į Rusiją ir Baltarusiją, o jose esantiems – išvykti.

„Užsienio reikalų ministerija dar kartą primena apie galiojančias rekomendacijas Lietuvos Respublikos piliečiams nevykti į Rusiją ir Baltarusiją, o šiuo metu Rusijoje ir Baltarusijoje laikinai esančius Lietuvos Respublikos piliečius ragina nedelsiant išvykti iš šalies“, – rašoma šeštadienį paskelbtame pranešime.

Jame pabrėžiama, kad atsižvelgiant į šias bei kitas aplinkybes, Lietuvos piliečių kelionės į Baltarusiją ir Rusiją, ignoruojant Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijas, kelia grėsmę jų pačių saugumui, sveikatai ir gyvybei.

Ministerija pažymi, kad Europos Sąjungos šalių oro erdvė Baltarusijos ir Rusijos lėktuvams yra uždrausta.

„Padėtis nuolat keičiasi, todėl šalyse esančius piliečius prašome būti budriais viešose vietose, vengti masinių renginių, nuolat sekti Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos skelbiamą informaciją“, – sako ministerija.

Rekomendacijos skelbiamos vadovaujantis užsienio šalies kompetentingų institucijų pateikta oficialia informacija. Užsienio reikalų ministerija pažymi, kad neteikia išaiškinimų dėl šalies nustatytų reikalavimų. Dėl papildomos informacijos rekomenduojama kreiptis į tos šalies diplomatinę atstovybę ar konsulinę įstaigą.

„Pažymėtina, jog sąlygos ir saugumo situacija užsienio valstybėse bet kuriuo metu gali radikaliai pasikeisti, todėl patariame užsiregistruoti Užsienio reikalų ministerijos kelionių registracijos sistemoje bei parsisiųsti programėlę Keliauk saugiai ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus apie padėtį užsienio šalyje: iOS, Android, bendra nuoroda“, – skelbia ministerija.

Lietuvos piliečiai pirminę konsultaciją skubios konsulinės pagalbos klausimais Lietuvos atstovybių ne darbo laiku gali gauti Užsienio reikalų ministerijos bendruoju telefonu +370 5 236 2444 ir el. paštu pilieciai@urm.lt.

Gairės: Lietuvos piliečiai, Rusija, Baltarusija, neramumai Rusijoje, karas Ukrainoje, Wagner
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS