Rokiškio gimnazijos mokiniai mokytojas užtiko prie apatinio trikotažo | kl.lt

ROKIŠKIO GIMNAZIJOS MOKINIAI MOKYTOJAS UŽTIKO PRIE APATINIO TRIKOTAŽO

  • 37

Vieni apatinį trikotažą perka turguje, kiti – parduotuvėje, Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos Romuvos padalinio darbuotojai apsipirkti šią savaitę galėjo neiškėlę kojos iš mokyklos, tiesiog klasėje, praneša LNK.

Besimatuojančias darbuotojas užklupo ir nufotografavo mokiniai. Vietos žiniasklaidą pasiekusios nuotraukos kai kurios gana atviros, todėl neviešintinos. Mokiniai juokavo, jog prasidėjo žiemos išpardavimas.

Rokiškio Švietimo skyriaus vedėjas sakė iš pradžių negalėjęs patikėti, kad mokykloje pardavinėjamos liemenėlės, bet netrukus sulaukė gimnazijos direktoriaus pavaduotojos, kuri į mokyklą įleido prekeivę, skambučio.

„Apgailestauja, kad taip. Pripažino, sakė, nežinome, kas pasidarė, kodėl mes taip padarėme“, – kalbėjo Rokiškio rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Aurimas Laužadis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Pavaduotoja teisinosi, kad į patalpas patekusio prekybos agento galimybių pasas buvo patikrintas.

Nežinau, kas pasidarė, kažkoks užtemimas man užėjo, kodėl sutikau, negaliu paaiškinti.

„Ji paaiškino: „nežinau, kas pasidarė, kažkoks užtemimas man užėjo, kodėl sutikau, negaliu paaiškinti“. Ji taip pasakė“, – tikino A. Laužadis.

Liemenėlių prekybą mokykloje palaiminusi pavaduotoja rašė pasiaiškinimą ir laikinai gimnazijos vadovei Jolantai Juodinytei.

„Šiaip tokių kvailysčių anksčiau nekrėsdavo... Bet tiesiog kartais būna, kai daug yra darbo, kai žmogus daug užsiėmęs, tiesiog tą akimirką paprasčiausiai nepagalvojo. Buvo ilgoji pusvalandžio pertrauka, mokiniai išėję, kas į valgyklą, kas į miestą. Matyt, nepagalvojo, kad tai nėra gerai“, – aiškino J. Juodinytė.

Iš pradžių kalbėta, kad apatinį trikotažą pardavinėjo viena mokytoja, tačiau laikinoji vadovė sakė, kad tą darė ne mokyklos darbuotoja.

„Kiek man yra žinoma, šita moteriškė vaikščiojo ir savivaldybėje, ir kitose įstaigose, ir pardavinėjo savo prekes“, – sakė J. Juodinytė.

„Pamokų metu gali blaškyti dėmesį. Ir iš viso, yra reglamentuota įstatymais, kur galima prekyba, kur negalima, nes nei savivaldybėje neturėtų būti jokios prekybos, nei mokykloje“, – teigė A. Laužadis.

Nepritaria ir Švietimo ministerija

Kiek man yra žinoma, šita moteriškė vaikščiojo ir savivaldybėje, ir kitose įstaigose, ir pardavinėjo savo prekes.

Mokyklos bendruomenės norui neiškeliant kojos iš gimnazijos prisipirkti liemenėlių nepritarė ir Švietimo ministerija.

„Pirmiausia, neprekiaukime kitų žmonių laiku mokykloje. Ten susirenkame mokytis, susirenkame dirbti. Tuo metu, kai įsipina kažkokios kitos veiklos, lieka mažiau laiko mokslui ir darbui“, – šnekėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Julius Lukošius.

Laikinoji gimnazijos vadovė sakė, kad jos mokykla – ne išskirtinė. Prekyba vyksta ir kitose valstybinėse institucijose.

„Nereikia meluoti ir patiems sau, ir man, ir visiems tiems, kurie dabar apsimeta, kad taip niekur nebūna. Šiaip būna per visą respubliką šitaip – ne tik mokyklose, bet ir įvairiose įstaigose, organizacijose. Ateina žmonės su prekėmis“, – tvirtino J. Juodinytė.

Švietimo skyriaus vadovas liemenėlių prekybą mokykloje leidusios pavaduotojas kaip nors bausti neketina. Tiki, kad tai daugiau nepasikartos. Tačiau laikinoji mokyklos vadovė jai skyrė įspėjimą – švelniausią drausminę nuobaudą. Kiek pelninga buvo liemenėlių prekyba mokykloje, laikinoji vadovė sakė nežinanti.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

IR VEL TAS PATS

Viskas gerai.Cia kaip rusų laikais,prekės gavo po balto,tai moterys apsiperka.Vaikai nežino istorijos,kaip anksčiau sunku būdavo.Pagal paskyrą,talonus,po vieną muilo gabalėli.Daug kur vyksta panašūs dalykai,kitur bulvėmis dalinasi,ir kitais dalykais.Kaip sako neimk į galvą,imk žemiau.

Pirmiausia prekyba mokykloj neturėtų vykti , o

Daug svarbesnis dalykas yra KOKIE TRAGIŠKAI NEIŠAUKLĖTI VAIKAI ! Jokio supratimo apie "NEDERAMĄ ELGESĮ", apie "JAUTRUMĄ"....... Gi visi yra matę ir tą apatinį trikotažą ir, labai norėdami , galėtų savo mamas taip pareklamuoti.... Bet čia gi MOKYTOJA ! Jai viso to nereikia ir apskritai - ji neturi jausmų !!!! Mokinkim vaikelius supratimo , kad VISI ESAM ŽMONĖS IR VISI NORĖTUME PADORAUS ELGESIO SU MUMIS.

Auga skundikų

Karta? Šlykštu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS