SGD klasterio veiklos įgauna pagreitį | kl.lt

SGD KLASTERIO VEIKLOS ĮGAUNA PAGREITĮ

  • 0

Kovo 24 d. Klaipėdos universitete, aptarti įgyvendinamų SGD klasterio veiklų, susirinko ne tik klasterio partneriai – „Klaipėdos naftos“, „Vakarų laivų gamyklos“, „Klaipėdos mokslų ir technologijų parko“ vadovai, bet ir LR Energetikos ministras Rokas Masiulis bei Švietimo ir mokslo ministerijos Mokslo ir technologijų departamento direktorius Albertas Žalys.

Išskirtinį susidomėjimą šio klasterio veikla parodžiusiems ministerijų atstovams pristatyta nauja studijų programa Klaipėdos universitete „SGD terminalų inžinerija“. Ši programa yra patvirtinta Studijų kokybės vertinimo centre, todėl priėmimas į ją prasidės jau šiais metais. SGD terminalų inžinerijos studijų programos tikslas – rengti pirmos pakopos jūros inžinerijos krypties specialistus, turinčius visapusišką išsilavinimą ir žinias, reikalingas besivystančiam suskystintųjų gamtinių dujų terminalų sektoriui, gebančius vykdyti kryptingą veiklą, kuria bus siekiama kurti, statyti, eksploatuoti ir techniškai prižiūrėti įrenginius, priemones ir sistemas suskystintųjų gamtinių dujų terminaluose. Studijų programos metu studentams dėstys ne tik profesoriai, bet ir specialistai, dirbantys SGD terminale. Naujos programos „SGD terminalų inžinerija“ vykdymas siejamas su valstybės, Vakarų Lietuvos regiono, taip pat Baltijos regiono SGD energetikos plėtros perspektyva, darbdavių interesais ir darbo rinkos poreikiais.

„Verslo ir mokslo sąjunga gali sufokusuoti aukšto lygio mokymosi bazę SGD inovacijų ir plėtros vystyme, todėl įgyvendinamas bendradarbiavimas yra įrodymas, jog Klaipėda eina teisingu keliu siekdama tapti SGD kompetencijų centru ne tik regioniniu požiūriu, bet ir tarptautiniu“, - sakė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Pasak M.Bartuškos, SGD industrija, rinka bei inovatyvios technologijos vystosi itin sparčiai, todėl aukštos kompetencijos specialistų trūkumas jaučiamas ne tik Lietuvos įmonėse, bet ir tarptautinėse bendrovėse. Tad ši SGD studijų programa ir būsimas mokslo klasteris turėtų tapti patrauklia platforma siekiant žengti į pasaulinę SGD rinką.

Susitikimo metu taip pat pristatyta Baltijos jūros regiono programos projekto „Go LNG“ įgyvendinimo eiga. Pasak Klaipėdos mokslo technologijų parko komunikacijų vadovo Andriaus Sutniko, 2016 metais planuojama įsteigti Baltijos jūros regiono SGD kompetencijų centrą, siekiant apjungti mokymo ir tyrimų infrastruktūrą, įgalinti Baltijos jūros regiono mokslo institucijas teikti SGD kompetencijas.

„Klaipėdos universitetas taps pagrindinė kompetencijų centro dalis ir tai sudarys sąlygas teikti paslaugas tarptautiniu mastu“ – teigė A. Sutnikas. Taip pat šiais metais planuojama įsteigti Baltijos jūros regiono SGD klasterį, siekiant apjungti verslo institucijas, įgyvendinant įvairius plėtros, infrastruktūros ir rinkodaros projektus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS