Per šimtą mokyklų matematikos vadovėlius įsigijo iš Lietuvos, Olandijos ir Rusijos įmonės | kl.lt

PER ŠIMTĄ MOKYKLŲ MATEMATIKOS VADOVĖLIUS ĮSIGIJO IŠ LIETUVOS, OLANDIJOS IR RUSIJOS ĮMONĖS

  • 0

Per šimtą Lietuvos mokyklų matematikos vadovėlius įsigijo iš bendros Lietuvos, Olandijos ir Rusijos įmonės „TEV“, pirmadienį pranešė LRT radijas.

Įmonės direktoriaus pavaduotojas ir akcininkas Tadeušas Šeibakas radijui teigė, kad akcininkas iš Rusijos niekaip nedaro įtakos vadovėlių turiniui, o Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) nurodė, kad akredituojant vadovėlius akcininkų sudėtis nėra nagrinėjama.

Pasak LRT radijo, bendrovės akcininkai yra Lietuvos, Olandijos ir Rusijos piliečiai, akcininkas iš Rusijos – matematikas Vladimiras Chochlovas. Pastarasis Maskvoje turi ir leidybos bendrovę, leidžia matematikos žurnalą ir kitus mokslinius leidinius.

Bendros Lietuvos-Rusijos-Olandijos įmonės pagal atnaujintą programą parengtus vadovėlius patvirtino Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA). NŠA Ugdymo departamento vadovas Vaino Brazdeikis teigė, kad agentūra vertina vadovėlį pagal turinį bei atitikimą programai ir neturi galimybės neregistruoti, jei jis atitinka reikalavimus.

ŠMSM kancleris Julius Lukošius sako, kad įvertinti, ar įmonė su akcininku iš Rusijos gali dalyvauti pirkimuose, tikriausiai turėtų Viešųjų pirkimų tarnyba.

„Kai vadovėlis parengiamas, jo turinys yra įvertinamas. Tuomet atsižvelgiant į tuos vertinimus, priimamas sprendimas dėl vadovėlių. Juridinio asmens sudėtis tuo atveju nėra nagrinėjama, nes visgi kai mokiniai naudojasi vadovėliu, naudojasi jo turiniu, o ne akcininkų sąrašu“, – sakė ŠMSM atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS