Tragedija Alpėse: žuvo 15-metis garsaus Lietuvos olimpinio plaukiko sūnus | kl.lt

TRAGEDIJA ALPĖSE: ŽUVO 15-METIS GARSAUS LIETUVOS OLIMPINIO PLAUKIKO SŪNUS

  • 29

15-metis Aleksas Beiga, Lietuvos olimpinio plaukiko Nerijaus Beigos sūnus, žuvo netoli Zermatto, Šveicarijos Alpių kurorte, pranešė „Daily Herald“.

Nelaimė įvyko pirmadienį, apie 14 val. Riffelbergo zonoje, esančioje už trasos ribų. Gelbėtojai rado tris kūnus ir sužeistą slidininką, 20-metį šveicarą. Pranešama, kad juos užgriuvo sniego lavina.

Viena iš aukų –15-metis A. Beiga, taip pat žuvo vyras ir moteris, kurių tapatybės dar nenustatytos.

A. Beiga mokėsi Ilinojaus (JAV) „Naperville Central“ mokykloje. Paauglys buvo „Redhawks“ berniukų plaukimo ir mokyklos slidinėjimo bei snieglenčių klubo narys. Jis taip pat plaukė „Academy Bullets Swim Club“ klube.

Antradienį buvo sukurta „GoFundMe“ paskyra, skirta Beigų šeimai palaikyti. Ketvirtadienio rytą paaukota suma siekė daugiau nei 40 tūkst. dolerių.

„Finansinė našta parsivežti Alekso kūną ir įveikti šios tragedijos padarinius yra didžiulė“, – rašė „GoFundMe“ paskyros organizatorė Neringa Mockus.

„Jo skleidžiama šiluma ir empatija neturėjo ribų. Jis savo žodžiais ir veiksmais gebėjo pakelti aplinkinių nuotaiką“, – teigė N. Mockus.

Žuvusiojo tėtis – buvęs Lietuvos plaukikas N. Beiga. Jis dalyvavo 1996 m. ir 1992 m. vasaros olimpinėse žaidynėse, be to, trylika kartų tapo Lietuvos plaukimo čempionas.

Kaip rašo „Daily Mail“, N. Beiga dabar vadovauja Čikagoje įsikūrusiai įmonei, kuri restauruoja namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Anonimas

LIETUVA GARSIŲ ŽMONIŲ ŠALIS....GARSUS PEDOFILAS, GARSUS VAGIS, GARSUS PEEDERASTAS.........

elena

brangus malonumas vazuneti i Alpes tai nejaugi neturi laidotuvems ir vel aukoti kada baigsis tos aukos atrodo kad Lietuvoj gyvena vien milijonieriai

tik

pries kelias savaites skleidet si negatyva gal sukurkite ka naujo galvamoliuskyniai patykes sie plunksnos sadistai jaucia malonuma igelt o gal...? /atvirksciai??? kas zino kas ju nuo gobsumo istynusiose makaulese /vertybiu/ z ppp=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS