Trečiadienį per LRT.lt – diskusijos „Nesižudanti Lietuva: kada?“ transliacija | kl.lt

TREČIADIENĮ PER LRT.LT – DISKUSIJOS „NESIŽUDANTI LIETUVA: KADA?“ TRANSLIACIJA

  • 0

Savižudybių statistika Lietuvoje vis dar liūdna: kasmet čia, oficialiais duomenimis, nusižudo apie 1000 žmonių ir tai yra kone dvigubai daugiau nei Europos vidurkis.

Nors per 25 metus iš gyvenimo savo valia pasitraukusių žmonių skaičius Lietuvoje sumažėjo dvigubai, tai vis dar aktyvių veiksmų laukianti socialinė nacionalinė problema. Apie tai bus kalbama lapkričio 8 d. diskusijoje „Nesižudanti Lietuva: kada?“.

Diskusiją tiesiogiai galima bus stebėti portale LRT.lt. Ją rengia lietuvių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“, bendradarbiaudamas su verslo teisės advokatų kontora TRINITI ir Nacionaline M. Mažvydo biblioteka.

Diskusijoje dalyvaus asmeniškai net kelias savižudybes artimoje aplinkoje išgyvenusi Jurgita Jurkutė, psichologė Valija Šap, Kupiškyje padėjus suburti bendruomenę ir  pasiekusi milžinišką pokyti, bei dr. Arūnas Germanavičius, kuris diskusijos metus padės apžvelgti savižudybių priežastis ir signalus, kuriuos būtina suprasti, norit padėti artimui ar draugui.

Diskusijos klausimas, ar  Lietuva kada nors bus nesižudanti, gali skambėti kaip šiek tiek  utopinis, tačiau sprendimų, kaip reikia mažinti šios statistikos skaičius, reikia ieškoti kuo skubiau, tiek nacionaliniu lygiu, tiek ir mažesniuose bendruomenės ratuose, rašoma pranešime spaudai.

2016 m. 100 tūkst. gyventojų teko 29 savižudybės. Iki 2020 m. šį skaičių siekiama sumažinti iki 19,5. Ar to pakanka? Ar krizės ištiktas žmogus turi su kuo pasikalbėti ir išsipasakoti apie kamuojamus klausimus? Šiuos ir kitus klausimus kelsime ir atsakymų ieškosime diskusijoje „Nesižudanti Lietuva: kada?“

Diskusiją tiesiogiai stebėkite portale LRT.lt lapkričio 8 d., trečiadienį, 18.00 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS