Vakcina nuo koronaviruso paskiepyta pirmoji Panevėžio medikė: nugalėjo sveikas protas | kl.lt

VAKCINA NUO KORONAVIRUSO PASKIEPYTA PIRMOJI PANEVĖŽIO MEDIKĖ: NUGALĖJO SVEIKAS PROTAS

Sekmadienį ryte penkiose centrinėse šalies gydymo įstaigose „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta COVID-19 vakcina pradėti skiepyti pirmieji medikai. Pirmoji medikė paskiepyta ir Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Ja tapo Vidaus ligų antrojo skyriaus vyr. slaugytoja Gražina Budrevičienė.

Nugalėjo sveikas protas

„Jaudinuosi. Dvejonių tikrai buvo, tačiau sveikas protas nugalėjo. Daugiausiai apmąstymų sukėlė būtent neigiama informacija apie skiepą. Teorijų buvo visokių“, – prieš skiepą jauduliu dalijosi moteris.

Aplink besibūriavusios slaugytojos džiaugėsi, kad šis skiepas tikras džiaugsmas medikų bendruomenei. „Pagaliau viskas juda į priekį! Išties nuostabi diena“, – džiaugėsi viena iš pirmajame skiepe dalyvavusių slaugytojų.

Po skiepo G. Budrevičiūtė naujienų portalui JP prisipažino, kad skiepas buvo įprastas. „Neskaudėjo. Tai, lyg uodo įgėlimas“, – juokėsi panevėžietė.

Pasak jos, svarbiausia nugalėti baimę ir žengti tvirtą žingsnį skiepų link. Ir, nors prieš skiepą moteris dalijosi nerimu, po jo, ji jautėsi rami. „Dabar pagaliau jaučiuosi rami. Kitas skiepas sausio 17-ąją“, – pasakojo G. Budrevičiūtė.

Pasitiki mokslu

„Pasitikiu šiuolaikiniu mokslu ir mokslininkais, kurie įtemptai dirbdami sukūrė šią vakciną –  galimybę efektyviai pasipriešinti šiai klastingai ligai. Niekada neabejojau, kad pasinaudosiu šia galimybe skiepytis – kodėl turėčiau rizikuoti savo sveikata ir ateitimi? Priklausau rizikos grupei, pasiskiepijau, jaučiuosi gerai ir esu laiminga. Noriu pasakyti abejojantiems – žinoma, teisė rinktis priklauso Jums, tačiau mano įsitikinimu, skiepytis nuo COVID–19 reikia –  reikia dėl savęs, dėl kitų, dėl to, kad buvęs mūsų visų gyvenimas vėl grįžtų pas mus“, – kalbėjo Respublikinės Panevėžio ligoninės Ortopedijos–traumatologijos skyriaus vyr. slaugytoja Lyta Puodžiūnienė, kuri antroji buvo paskiepyta „Pfizer“ vakcina.

Skiepijimas  „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta COVID-19 vakcina šiomis dienomis prasideda visoje Europos Sąjungoje.

„Šis skiepas – geriausia Šv. Kalėdų dovana mūsų ligoninės darbuotojams“, – apie COVID-19 vakciną sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovas Arvydas Skorupskas.

„Bus paskiepyta maždaug 860 darbuotojų. Gali būti, kad skaičius ir sumažės, jei kažkas karščiuos, nes negalima skiepyti jei yra temperatūros. Visa vakcina bet kokiu atveju bus išnaudota. Pirmieji skiepyti pradėjome mes, panevėžiečiai, o dabar dalis vakcinų bus išvežta į Uteną ir kitas Panevėžio apskrities gydymo įstaigas“, – pasakojo A. Skorupskas.

Pasak Panevėžio ligoninės vadovo, nuo šiandien pirmiausia bus skiepijami ligoninės darbuotojai.

„Bus skiepijami visi darbuotojai, kurie dirba Panevėžio ligoninėje. Prioriteto tvarka bus skiepijami tie darbuotojai, kurie dirba su COVID-19 pacientais. Pirmiausia bus skiepijami COVID–19 skyriuose dirbantys darbuotojai – medikai, slaugytojai, slaugytojų padėjėjai, pagalbiniai ir kiti darbuotojai, darbuotojai, dirbantys Intensyviosios terapijos, Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuose, bei kituose padaliniuose dirbantys darbuotojai, kuriems yra padidinta kontakto su COVID–19 liga sergančiais pacientais rizika“, – vardijo A. Skorupskas, kas bus skiepijami ir nepamiršo paminėti liftininkų, pagalbinių darbuotojų.

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius sakė, kad skiepijimas yra savanoriškas.

„Tačiau turime suprasti, kad jis – labai svarbi šio sunkaus pandeminio laikmečio realybė ir puiki galimybė apsaugoti save ir kitus nuo klastingos ir vis plintančios COVID–19 infekcinės ligos“, – sako A. Skorupskas.

Kadangi vakcinavimui ligoninėje buvo įrengtos 7 patalpos, kitose patalpose pirmieji paskiepyti buvo ligoninės darbuotojai Lena Ambraškienė, Inga Nemanienė, Danguolė Valentienė ir Arvydas Burneikis.

„Raginu ir kitus skiepytis. Taip apsaugosime savo artimuosius, tėvelius, senelius ir visą visuomenę“, – sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius.

Priminsime, kad pirmoji siunta su 9750 vakcinos dozių Lietuvą pasiekė šeštadienio paryčiais ir buvo saugoma Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėliuose. Dieną vakcina buvo išskirstyta į Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio ligonines, atsakingas už COVID-19 valdymą regionuose.

Vilniaus ir Kauno apskritys gavo po 2925 vakcinos dozių, Klaipėdos apskritis  – 1950, o Šiauliai ir Panevėžys – po 975 dozes.

Skiepijant pirmuosius medikus ketinama sunaudoti visas šeštadienį gautas vakcinas. Antroji dozė šiuo kartu paskiepytam personalui, kuria reikia paskiepyti po 21 dienos, bus skiriama iš vėlesnių siuntų.

„BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina yra pirmoji ir kol kas vienintelė, kurią leista naudoti Europos Sąjungoje –  Europos Komisija leidimą ją platinti davė pirmadienį, kai tai padaryti rekomendavo Europos vaistų agentūra.

Lietuvoje paskiepijus sveikatos priežiūros įstaigose dirbančius medikus, antruoju etapu vakcinos bus skiriamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiančių gydymo įstaigų darbuotojams ir pacientams.

Tikimasi, kad antroji vakcinos siunta Lietuvą pasieks gruodžio 29 dieną, joje laukiama kiek daugiau dozių, nei buvo gauta šįkart. Trečiosios siuntos laukiama sausio pradžioje.

GALERIJA

  • Vakcina nuo koronaviruso paskiepyta pirmoji Panevėžio medikė: nugalėjo sveikas protas
  • Vakcina nuo koronaviruso paskiepyta pirmoji Panevėžio medikė: nugalėjo sveikas protas
  • Vakcina nuo koronaviruso paskiepyta pirmoji Panevėžio medikė: nugalėjo sveikas protas
  • Vakcina nuo koronaviruso paskiepyta pirmoji Panevėžio medikė: nugalėjo sveikas protas
  • Vakcina nuo koronaviruso paskiepyta pirmoji Panevėžio medikė: nugalėjo sveikas protas
Respublikinės Panevėžio ligoninės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

SVEIKAS PROTAS?

NORS IR PERSIRGAU,BET KITIEM NEATIDUOSIU.TIKRAS LIETUVISKAS POELGIS.MINISTRAS SAKE PERSIRGUSIU NESKIEPINS.DABAR TEGUL SUSIMOKA UZ VAKCINA,UZ TRANSPORTAVIMA.SVEIKAS PROTAS JAI LIEPE.

Kreiva Lietuva

prisipirko kreivu vakcnų ir dabar ieško kam jas suleisti?:D

uzuojauta medikes

artimiesiems......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS