Vietoj tvarkingų slėptuvių Seime planuojami fontanai: kur dėtis grėsmės atveju, nežino ir politikai | kl.lt

VIETOJ TVARKINGŲ SLĖPTUVIŲ SEIME PLANUOJAMI FONTANAI: KUR DĖTIS GRĖSMĖS ATVEJU, NEŽINO IR POLITIKAI

  • 3

Jei ateitų diena X, visos institucijos turėtų pasirūpinti savo darbuotojų saugumu – tokias kalbas pastaruoju metu girdime vis dažniau. O štai mūsų Seimas ne kartą įvardintas kaip geriausias to pavyzdys – neva, yra puikiai apsaugotas, ir kad čia gausu gerai įrengtų slėptuvių ar net evakuacijos tunelių.

Tačiau ar tikrai? Šio vakaro laida „TOP 3“ parodys priešingai. Paklausti, kaip jie dirbs, jei kils realus pavojus, daugelis Seimo narių šiandien atsakymo nežino. Daugelis nė nenutuokia, ar Seimas apskritai turi saugią patalpą – slėptuvę – ir kur ji yra!

„Aš nieko nesu girdėjusi apie Seimo slėptuves. Gal ir yra kokia, nes lyg buvo kažkoks rūsys senajame pastate. Bet kur jis – nežinau. Arba kažką praleidau“, – laidoje atviraus Seimo narė Morgana Danielė.

Jai pritars ir Lukas Savickas: „Aš, kaip Seimo narys, tikrai nesijaučiu informuotas, kaip reikėtų dirbti, esant grėsmės sąlygomis, kur man reiktų eiti, ir kaip darbas būtų organizuojamas.“

Už Seimo kanceliariją, čia esančias slėptuves ir kitas požemines katakombas atsakingas vicepirmininkas Paulius Saudargas, laidos komandai visgi esamas slėptuves aprodys. Deja, būtų sunku įsivaizduoti, kaip jose galėtų tilpti 150 žmonių… O ir šiaip – vietoje normalios priedangos ar slėptuvės sutvarkymo, Seimo valdyba šiuo metu planuoja kitus darbus. Pavyzdžiui, Seimo aplinkos ir fontano tvarkymą. Ką apie tai sako Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas?

Antrajame laidos siužete – nerimas NATO aljanse. Po Donaldo Trumpo akibrokšto, kad jo pergalės atveju JAV negins NATO partnerių, neskiriančiu 2 procentų gynybai, Europoje kilo panika. O kai kurie šią žinutę suprato ir dar baisiau – jog būsimas kandidatas tokiomis savo kalbomis galimai Rusiją skatina pulti kai kurias Europos šalis. O ar toks scenarijus iš tiesų yra realus, laidoje savo nuomone pasidalins politologas Linas Kojala.

Galiausiai laidos žiūrovai bus pakviesti įvertinti paskutinį Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos sprendimą. Jo metu nustatyta, kad Lietuvos nacionalinis dramos teatras, taikydamas nuolaidą asmenims tik iki 25 metų, diskriminuoja kitus lankytojus. Tarnyba informuoja, kad tai, neva, prieštarauja įstatymo nuostatai gauti tas pačias paslaugas nepaisant amžiaus, lyties ir kitų nuostatų. Bet ar tikrai? Visi atsakymai – laidoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

> seimunai

kas jiems leis išskristi?

kremliaus dvokiantys autai

Reikia gi šventiškai pasitikti orkus, pasipuošus.

seimunai

po seimo tuneliu seimunai,bet greiciausia i lektuva ir i Ispanija skristu vadovaut pirma karo diena ,nes kita jau nespetu .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS