Visose profesinėse mokyklose rengiamos atvirų durų dienos | kl.lt

VISOSE PROFESINĖSE MOKYKLOSE RENGIAMOS ATVIRŲ DURŲ DIENOS

  • 0

Penktadienį visose profesinėse mokyklose prasideda atvirų durų dienos.

Anot Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, visi norintieji galės dvi dienas apsilankyti ir susipažinti su profesiniu mokymu.

Profesinės mokyklos siūlys ir interaktyvių užsiėmimų. Lankytojai bus kviečiami „pasimatuoti“ programuotojo, dizainerio, mechatroniko ir kitas profesijas, išmokti skraidinti bepiločius dronus ar naudotis 3D spausdintuvu, išbandyti įvairius simuliatorius.

„Džiaugiamės, kad žmonių požiūris į profesinį mokymą yra pakitęs ir dar keičiasi, kad vis daugiau jaunų žmonių pirmiausiai renkasi profesinę mokyklą, ir tik po to, jei reikia tolesnei karjerai, siekia aukštojo mokslo. O stereotipus labiausiai griauna mūsų absolventai, sėkmingai įsitvirtinę darbo rinkoje“, – sakė Klaipėdos technologijų mokymo centro direktorė Violeta Petrušienė.

Šiemet ir kitais metais į profesinio mokymo įstaigas iš viso numatoma priimti 41,2 tūkst. mokinių – kasmet po 20,6 tūkst. besimokančiųjų.

Daugiausia valstybės finansuojamų vietų planuojama inžinerijos, paslaugų, gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijos sritims.

Pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas vasaros etapas prasidės birželio 3 dieną. Prašymus stojantieji galės teikti iki rugpjūčio 5 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS