Būsimieji pasieniečiai pradėjo naujus mokslo metus: jau 26-oji kursantų laida | kl.lt

BŪSIMIEJI PASIENIEČIAI PRADĖJO NAUJUS MOKSLO METUS: JAU 26-OJI KURSANTŲ LAIDA

  • 0

Pasieniečių mokykloje naujus mokslo metus pradėjo 180 būsimųjų pasieniečių. Mokslus mokykloje tęs šimtas 25 laidos kursantų ir šių naujųjų mokslo metų slenkstį peržengė aštuonios dešimtys įstojusių būsimųjų pasieniečių grupė. Tai bus jau 26-oji kursantų laida. Mokykloje mokslas jiems truks pusantrų metų.

Šiemet apie 480 jaunuolių kreipėsi į Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos  vidaus reikalų ministerijos (VSAT) rinktines ir panoro tapti pasieniečiais. Pagal asmenines, dalykines savybes bei sveikatos būklę tinkančių tarnauti valstybės sienos apsaugos tarnyboje - 155 kandidatai. Daugiausia pretendentų buvo siųstų iš Vilniaus rinktinės – 40. Dar 34 jaunuolius atrinko Lazdijų rinktinė, 24 – Pagėgių, 23 – Varėnos, 19 – Ignalinos.  Pakrančių apsaugos rinktinė teikė 11 kandidatų, Ignalinos AE apsaugos rinktinė – 3.

Pagal priėmimo į mokyklą tvarką būsimųjų pareigūnų priėmimas vyko konkurso tvarka. Pirmajame atrankos etape visi jaunuoliai demonstravo savo fizinio sugebėjimus, ištvermę. Antrajame etape pretendentai sprendė bendrųjų žinių testą. Trečiojo etapo metu buvo skaičiuojami pretendentų konkursiniai balai. 

Pasak Mokymo organizavimo skyriaus viršininko Giedriaus Geniušo, jaunuolių besidominčių pasieniečio profesija daugėja ir šiemet pretendentų skaičius siekė beveik du į vieną vietą. Taip pat džiugu, kad šiais metais įstojo net aštuoni Jaunojo pasieniečio būrelio nariai, kurie dar besimokydami vidurinėse mokyklose, lankė įvairius užsiėmimus ir buvo specialiai rengiami tapti pasieniečiais.

Rugsėjo 2 d. būsimieji pasieniečiai iškilmingai paminėjo Mokslo ir žinių dieną.

Į iškilmingą Mokslo ir žinių dienos minėjimo renginį pasveikinti jaunųjų kursantų atvyko  VSAT vado pavaduotojas Štabo viršininkas laikinai atliekantis tarnybos vado funkcijas pulkininkas Valentinas Novikovas, buvęs Krašto apsaugos ministro pavaduotojas, buvęs Pasienio tarnybos vadas, Pasieniečių klubo Garbės narys dimisijos pulkininkas Jonas Algimantas Paužolis, Lietuvos policijos kapelionas Aušvydas Belickas.

Vado pavaduotojas Štabo viršininkas laikinai atliekantis tarnybos vado funkcijas pulkininkas Valentinas Novikovas savo sveikinimuose linkėjo būsimiesiems pasieniečiams ir jų mokytojams kuo geriausios kloties naujuose mokslo metuose.

Mokyklos viršininkas Vytautas Strolia savo sveikinimo kalboje visiems taip pat linkėjo toliau sėkmingai tęsti mokymo procesą, o naujiesiems kursantams kuo greičiau įsilieti į mūsų bendruomenę ir pasiekti gerų mokymosi rezultatų. 

Šventės metu 26 laidos kursantai prisiekė mokyklai. Šia priesaika jie pasižadėjo laikytis nustatytos vidaus tvarkos mokykloje, gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir kitus įstatymus, saugoti Pasieniečių mokyklos garbę, paklusti jos vidaus tvarkos reikalavimams, dorai atlikti savo pareigas, susilaikyti nuo veiksmų, galinčių pakenkti geram pasieniečio vardui. Taip pat pasižadėjo sąžiningai tarnauti Lietuvos Respublikai ir jos žmonėms.

Prisiekusiuosius mokyklai palaimino Lietuvos policijos kapelionas Aušvydas Belickas.

Vėliau buvo prisimenami svarbiausi mokyklos istorijos faktai ir nuveikti darbai. Pirmame pilietinio ugdymo užsiėmime J. A. Paužolis kursantams pasakojo apie žmogiškąsias vertybes, pilietiškumą, moralę ir dorovę. Jam Pasieniečių mokyklos viršininkas Vytautas Strolia už nuopelnus ir paramą Pasieniečių mokyklai įteikė mokyklos atminimo ženklą „Už nuopelnus Pasieniečių mokyklai“.

Mokslo ir žinių dieną Pasieniečių mokykloje vainikavo 25 laidos kursantų atliekami kūriniai. 

Dar vienos kursantų laidos priėmimas planuojamas 2013-2014 m. žiemos metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS