Jie pralenkė šerifą | kl.lt

JIE PRALENKĖ ŠERIFĄ

Kadaise Kaunui itin nesisekdavo su merais, o nūnai vis atsiranda mįslingų vicemerų, kurių veikla pelnytai traukia visuomenės dėmesį. Garsusis Kauno šerifas bent jau buvo prognozuojamas. Prireikdavo jam pastatyti paminklą kunigui Mackevičiui arba įsteigti Kauno kino studiją, tai visiems galvas išūždavo, bet įtarti jį povandeninių srovių poveikiu buvo sunku. O dabar daug kas neaišku.

Centrinis knygynas tapo "Pegasu". Kadangi tauta turi žinoti savo herojus, neslėpkime, tai vicemero Simono Kairio nuopelnas. Vicemeras "labai nustebęs", kad konkurse dalyvavo tik vienas pretendentas. Ko gero, tik jis vienas ir "nustebęs", nes tiek man, tiek žmonėms iš "Pegaso" tinklo, kurių nemažai pažįstu, ta naujiena žinoma jau nuo Naujųjų.

Būtent todėl "Pegasas" uždarė knygyną prie Soboro, o kitas alėjoje esantis tinklo knygynas jau trys mėnesiai sėdi ant lagaminų. Būtent todėl konkurse nedalyvavo "Vagos" tinklas, jau daugybę metų besitaikęs į Kauno centrinį. Todėl, kad viskas nuspręsta dar iki konkurso, žinios bevieliais kanalais sklinda greitai, o vicemeras, jei jau taip linkęs pūsti miglą, tegu, Zoščenkos žodžiais tariant, nusiperka silkę ir jai galvą kvaršina.

Būsimi nuomininkai tokie labdaringi, kad ėmė ir patys pasisiūlė vietoj prašomų 10 eurų už metrą mokėti 15. Ir tokios sapalionės pateikiamos visuomenei rimtu veidu. Ką šiuo atveju gauna visuomenė? Knygyną, praradusį bet kokį savarankiškumą, pastebimai didesnes VISŲ knygų kainas ir gerokai siauresnį asortimentą, ypač akademinės ir rimtosios literatūros segmente. Į visuomenės interesą nusispjauta iš aukštos varpinės. Tad po šio vicemero poelgio, turėdamas galvoje ir bendrapartiečio Euromasiulio kuluarinę veiklą, nebesiruošiu balsuoti už liberalus, kviečiu ir kitus kauniečius tokios klaidos nedaryti.

Kitas vicemeras Povilas Mačiulis sumanė šviesti miestiečius ir su bendraminčiais įsteigė kromelį "Erudito Licėjus". Kadangi reikėjo patalpų, buvo išdraskytas unikalus Ryšių muziejus.

Man įdomūs dar du dalykai. Kam, pavyzdžiui, tame pastatų komplekse reikalingas naktinis klubas? Gal licėjistams po sunkių užsiėmimų pailsėti? O įstabiausias yra reklaminis lapelis, pasirašytas licėjaus vadovo doc. dr. Nerijaus Pačėsos. Tiek klišinių posakių, stiliaus ir kalbos klaidų net trečioko rašinėly nerasi. Net licėjus ten vadinamas "licėjėjum". Reklaminiame lapelyje, pasirašytame doc. dr.! Skubotai sukame reikalus, ponai vicemerai, bet visuomenė anaiptol ne akla.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

FAKTAS

Labai tiksliai ir konkrečiai parašyta. Supūvusios valdžios galūnės pradeda lįsti per visus kampus : knygynas, ryšių muziejaus likvidavimas saviems interesams ir kitos "smulkmenėlės" kats nuo karto išlendančios į viešumą. Ir kaip taisyklė vis susiję su Savivaldybės vedlių pavardėmis. Matomai, tenai susibūrė biznelio mėgėjai. Manoma, kad jų kadencija baigsis ne vienu teisminiu procesu.

Stipru

Parduoti Centrinį knygyną "Pegasui" ir bandyti įtikinėti žmones, kad nuo to bus geriau miestui ir kauniečiams. Stiprūs užmojai. Jūs ką, rimtai, galvojat, kad aplink tik kvaileliai?

Vika

Labai liudna... Neimkite visko uz gryna piniga,galima pagalvoti,kad K.Navakas viska zinantis ekstrasencas. Jeigu zinojo,kodel tylejo ir tik dabar islindo,kaip Pilypas is kanapiu? Patariu tureti savo galva,o ne tiketi kiekvienu,kuris kazka parasys ir tai butinai sventa tiesa. Matome,kaip keiciasi miesto veidas ir tuo dziaugiames. O tam,kuris nesiruosia balsuoti uz liberalus,tikriausiai labiau prie sirdies konservatoriai,kurie daugybe metu zlugde miesta? Balsuokite uz ka norite,bet galvokite ne apie vienadienius straipsnius,o apie tai,kas akivaizdu - miestas keiciasi ir i gera puse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS