Kreipimasis į E. Masiulį | kl.lt

KREIPIMASIS Į E. MASIULĮ

Gerbiamas Eligijau, mes nesame pažįstami ir niekada nebuvome susitikę, tačiau šį kartą aš norėčiau kreiptis į Jus ir kai ko paprašyti. Būkite toks geras, grįžkite į politiką ir kandidatuokite į LR prezidentus.

Šiuo metu Lietuva išgyvena sunkų ir pavojingą laikotarpį. Tokį laikotarpį, kai reikia didelio susitelkimo, didelės valios, griežtumo ir ryžto, o juk būtent Jūs (ne koks nors R. Paksas) kadaise pademonstravote principingumą ir ryžtą, kai, kilus skandalui, nusprendėte trauktis iš Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų ir iš pačios partijos, taip pat atsisakėte Seimo nario mandato.

Tūlas lietuvių politikas to nebūtų daręs, jis būtų žviegęs, spiegęs, spardęsis, skelbęs, kad jį puola masonai, žydai, gėjų mafija ir konservatoriai su Landsbergiais. Padedamas visokių janutienių aiškintų, kad su juo nori susidoroti „jie“, ir nesitraukęs nei iš partijos, nei iš pareigų. O jūs, užuot skleidęs banalią demagogiją apie tariamą tautos kiršinimą, paėmėte ir pasiaukojote vardan padorumo.

Šiuo savo poelgiu Jūs puikiai įrodėte tai, ką vėliau (2022 m. balandį) patvirtino Vilniaus apygardos teismas, t. y., kad ir Jūs, ir kiti įtariamieji toje byloje, nepaisant viso budulių ir runkelių išankstinio nusistatymo, buvote nekalti.

Kaip jau minėjau, Lietuva išgyvena tikrai gana pavojingą metą ir jai labai praverstų toks principingas politikas kaip Jūs, tačiau žmonės, kuriuos kadaise laikiau protingais ir mąstančiais, nesišaukia Jūsų.

„Ko gi jie šaukiasi?“ – paklausite.

Na, pirmiausia jie šaukiasi žmogaus žuvies pavarde. Tas žmogus prieš dvejus metus (maždaug 2021 m. rugpjūtį) tvirtino, kad masinė vakcinacija neįveiks pandemijos, tačiau laikas parodė, kad jis klydo arba melavo.

Neseniai jis kalbėjo, kad Rusijos agresija prieš Ukrainą tėra viešųjų ryšių dūmų uždanga Lietuvos problemoms maskuoti.

Esą karas Lietuvos viešojoje erdvėje eksploatuojamas viešiesiems ryšiams, nes už jo slepiamos visos nesprendžiamos Lietuvos bėdos. Nebūtų karo temos ir su ja susijusių kalbų, būtų apnuoginta skurdi realybė, dėl kurios kalta valdžia.

Ką gi šie pasisakymai liudija apie politiko kostiumą besimatuojantį reitingų karalių? Ar toks žmogus gali Lietuvai būti naudingas, eidamas prezidento pareigas?

Ar patiems bukiausiems prie V. Putino nuotraukos besitenkinantiems kretinams pataikaujantys veikėjai sutelktų visuomenę kovai su Rusijos agresija? Ne.

Ko gi dar šaukiasi žmonės vietoj Jūsų? Ogi buvusios prezidentės D. Grybauskaitės. Tik įsivaizduokite, jai valdant Lietuvos santykiai su Lenkija – svarbiausia ir potencialiausia mūsų sąjungininke, kuri pirma Rusijos agresijos atveju skubėtų mums į pagalbą – buvo atšaldyti, kaip niekada. Kai lenkai prieš šimtą metų užgrobė Vilniaus kraštą, Lietuvos ir Lenkijos santykiai buvo blogi. O kokie jie buvo valdant D. Grybauskaitei? Jų, galima sakyti, nebuvo jokių.

O kaip santykiai su latviais, mūsų vadinamaisiais braliukais, kuriems taip pat grasina rusiška meška? Ar atsimenate, kaip sugedo „Spartanas“, ir D. Grybauskaitė vien dėl to nevyko į Latvijos Nepriklausomybės šventę? Juk ji galėjo nuvažiuoti autobusu, automobiliu ar dviračiu? Kodėl to nepadarė? Juk Lietuvos Respublikos prezidento darbas yra ne tiltais ir duobėmis keliuose rūpintis. Jo pagrindinė veikla yra labiausiai susijusi su užsienio politika.

Ar toks D. Grybauskaitės elgesys liudija, visuomenininkų žodžiais tariant, „didelį susitelkimą, valią, griežtumą ir ryžtą“? Ne. Jis to neliudija. Jis, švelniai tariant, labiau liudija kompetencijos stoką, o D. Grybauskaitė neprimena nekompetentingos. Ji primena labai gudrų ir puikiai sistemos veikimą išmanantį asmenį, tad dėl šio jos elgesio, R. Juknevičienės žodžiais kalbant, „minčių kyla įvairių“ ir nereikia knisti proto, kad buvusioji prezidentė išvadino Rusiją teroristine valstybe – tą galėtų padaryti kiekvienas donaldas trumpas labai pasistengęs, o štai rimtai pakenkti V. Putino režimui – tai jau ne kiekvienos žuvies žiaunoms – tam reikia sumanumo, valios ir ryžto.

Kaip ir besikreipusieji į D. Grybauskaitę, nenoriu tuščiažodžiauti. Aš noriu veiksmų ir rezultatų, to, ką Jūs kadaise pademonstravote, paaukodamas savo karjerą ir asmeninį gyvenimą vardan partijos reputacijos. Todėl kreipiuosi į Jus ir prašau grįžti į politiką, eiti į rinkimus ir laimėti. Būtina apginti Lietuvą nuo apšlapintomis „vatinkomis“ atsiduodančių veikėjų. Aš tikiu Jumis. Jūsų reikia mūsų valstybei ir jos žmonėms, net ir tiems, kurie pasinaudodami skandalu ant Jūsų pylė savo pavydo pamazgas. Eligijau, būkite mūsų prezidentas.

P. S. Atsimenu, kad Jūs dar iki visų tų dėžutės reikalų buvote įstojęs į Lietuvos šaulių sąjungos gretas (bent jau taip skelbė žiniasklaida). Man tik įdomu, ar Jūs tebesate šios organizacijos narys, ar ji taip pat Jūsų veidmainiškai išsižadėjo po skandalo?

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Egidijus

valkata su suknistas, su savo nutukusiu snukiu dar lendi i viesuma

Gal čia lėkštas to žmogos jumoras?

Vagį į prezidentus... Vagiui,geriausiam Grybauskaitės pačtos adresatui, peikia mėlynąją tumbą...Na tikrai galime reikšt priekaištus dulkinui už nureformintą mediciną,visiškai nekreipiančią dėmesio į vidury baltos dienos psichiatrų globos besiprašančio paciento akivaizdžiausią nusikalbėjimą.

nuj

Bus fylingo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS