Ir jie tapo monstrais | kl.lt

IR JIE TAPO MONSTRAIS

Ne daug kas norėjo su juo draugauti. Jis buvo nepastebimas ir nereikalingas. Tūnojo kamputyje neturėdamas šansų, kad juo kas nors rimtai susidomės. Tačiau jei kas susidomėdavo, tai trumpai – netrukus vėl palikdavo ten, kur rasdavo. Net labai geranoriški tėvai patiems patikliausiems mažyliams nepatardavo turėti su juo reikalų, nes su tokiu draugaudamas nieko doro neišmoksi. Tai buvo senokai.

Paskui atsitiko kažkas neįtikimo. Į jį trenkė žaibas, jis tapo kupinas elektros energijos ir atgimė. O tada mutavo. Ilgai stovėdamas kampe jis sukaupė daug pagiežos. Ir prisikėlė kaip niokotojas. Jis prisėlina tyliai, staigiai ir žaibiškai kerta. Tikras žvėris. Viena jo atmaina (pastaruoju metu itin gerbiama ir populiari) oficialiai taip ir vadinasi „Beaster“ (žvėris).

Ėmė daugintis neįtikimu greičiu. Kai kuriose miestų vietose pro juos net negali praeiti, jie įžūliai voliojasi tiesiog ant šaligatvių, o jei praeini, gali būti iš pasalų pakirstas jų gentainių.

Ėmė daugintis neįtikimu greičiu. Kai kuriose miestų vietose pro juos net negali praeiti, jie įžūliai voliojasi tiesiog ant šaligatvių.

Policija jau nebežino, kaip juos suvaldyti. Statistika – kraupoka. Oficialūs duomenys tokie: 2021 m. Lietuvoje jie sukėlė 202 incidentus, kuriuose sužeisti 209 žmonės. 2022 m. sukėlė 208 incidentus, per kuriuos sužeisti 223 žmonės. Tokie yra elektrinių paspirtukų sukeltų avarijų padariniai.

Nerimaujančios motinos mažylius perspėja – saugokitės jų. Tačiau kaip jų saugotis, mamyte? Automobilių saugotis gali, nes žinai, kad yra perėjos, nes žinai, kad jie važinėja gatvėmis ir ant šaligatvių jų nesutiksi. O kaip saugotis elektrinių paspirtukų, kai visiškai negirdimi jie gali atlėkti iš bet kurio kampo ir pakirsti bet kur – parke, skvere, kieme, ant šaligatvio, gatvėje, prie parduotuvės ar net pačioje parduotuvėje. Kai kuriems pasiseka – ne vienas pėsčiasis žino tą jausmą, kai paspirtukas prašvilpia centimetro atstumu ir tu supranti, kad tik per plauką neatsidūrei traumatologiniame ir tai priklausė ne nuo tavęs, bet nuo tos nepažįstamos būtybės, kuri prašvilpė pro tave kaip pro stulpelį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

svilainis

Pradėjęs skaityti,tikrai galvojau,kad tai apie kampe stovėjusį vienišą putiną,kuris buvo toks mekutis susirietėlis,o čia -paspirtukas.Teisybė yra ta,kad ir viens,ir kits yra velnio išmįslas ir abu reikėtų utilizuoti.

Zita

Ėjau piesčiujų taku, šalia dviračių takas, prasilenkiant su kitu piesčioju iškišau ranką į dviračių taką net pajutusi kad tai padariau, pralėkdamas paspirtukingas taip trenkė per ranką kad reikėjo dėl sumušimo kreiptis į gydytoją ir nuvažiuojamus dar ryktelėjo kad nelisčiau į jo taką. Tenka dažnai matyti įvairiausių nuotykių, jie yra nevaldomi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS