Išgyvens plėšriausieji | kl.lt

IŠGYVENS PLĖŠRIAUSIEJI

Jei paklaustumėte, kaip išvaikyti trečiadienį prasidedančių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamųjų varžybų keliamą žiovulį, atsakyčiau nedvejodamas – kava ar alus nepadės. Kur kas veiksmingesnės būtų radikalios reglamento permainos. Pradžiai lengva ranka iš LKL ketvirtfinalio išbraukčiau bent pusę mačų. Leisčiau atsipūsti Kauno "Žalgirio" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipoms mainais į spektaklį, kurį amžini krepšinio priešai sukūrė paskutiniame LKL reguliariojo sezono mūšyje. Palikčiau santykius aiškintis tik dviejų lygiaverčių varžovų porą – Pasvalio "Pieno žvaigždes" ir Utenos "Juventus". Na, dar gal Klaipėdos "Neptūną" su Alytaus "Dzūkija". Ir tai tik todėl, kad dzūkai ne taip seniai išvykoje nukovė tuos pačius klaipėdiečius, o sužeistas žvėris, kaip žinia, pikčiau kanda.

Plėšriausius LKL grobuonis į išgyvenimo lenktynes paleisčiau tik nuo pusfinalio. Tegul pasimankština prieš finalo seriją ir sukramsnoja kelyje atsidursiančią smulkmę! Tiesa, ta auka gali tapti patys Lietuvos čempionato lyderiai. Tad atkrintamųjų varžybų ekipažas, pradžioje labiau priminsiantis suklypusias vežėčias, nuo pusfinalio įsibėgės. Labai gali būti, kad pasieks ir greičiausio pasaulyje magnetinio traukinio pagreitį. O LKL finalas... Jau dabar norėčiau, kad serija tęstųsi ne iki keturių pergalių, kaip numatyta lygos nuostatuose, o bent dvigubai ilgiau. Tokios dramos, kurias supina šalies krepšinio lyderiai, įkvėptų net Holivudo scenaristus.

Kad ir kaip būtų, šiandien tautinio krepšiasvydžio gerbėjams prasideda smagi šventė. Viena iš kasmečių datų, reiškiančių naują sezono atskaitos tašką. Trečiadienį pajudėsiantis LKL atkrintamųjų varžybų lokomotyvas priglaus aštuonias stipriausias lygos komandas. Pirmajame etape išgyvens pusė jų, antrajame atkris dar tiek pat. Tad iki birželio vidurio, kai baigsis finalo serija, karštų emocijų dozė garantuota.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Medardas

dėl Andersono gaila, bet gal pasveiks

LKL

Finalas aiškus bus žalgeris ir rytas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS