Laiko – kaip šieno | kl.lt

LAIKO – KAIP ŠIENO

Orūs ponai, pasidabinę ištaigingais kostiumais, o šalia nedrąsiai trypčiojantis varganas mėlynanosis girtuoklėlis. Taip Europos futbolo didvalstybių kontekste atrodo lietuviškoji jo atmaina. Pagrindinė mūsų futbolo ambasadorė – šalies vyrų rinktinė ne pirmus metus muša vis naują dugną FIFA reitinguose. Kadaise tarp penkiasdešimties geriausiųjų garbingai žygiavusi nacionalinė komanda, tarsi "Grigeo" akcijos, nusirito į rekordines žemumas. Tiesa, skirtingai nuo tualetinio popieriaus gamintojų, krito ne dėl vieno smirdančio skandalo, o dėl metų metus trunkančio laisvojo kritimo. Dabar įsitaisėme 131-oje vietoje, įsiterpę tarp tokių garbingų kaimynų kaip Ruanda ir Komorų salos.

Rinktinės pamaina lyg ir turėtų augti konkurencingame šalies čempionate. Tačiau, pažvelgus į šio sezono A lygos perspektyvas, jos neatrodo bent kiek giedresnės nei katastrofiškai pasibaigusių 2019-ųjų pirmenybių, kurių padarinys – net trys iš A lygos žemėlapio ištrinti klubai. Iki sezono starto likus maždaug pusantro mėnesio, vis dar spėliojama, ar dėl lažybų diskvalifikuoti klubai prisikels iš mirusiųjų. O jei ne, kas juos pakeis. Teoriškai į lygą turėtų pakilti pirmosios lygos čempionas Telšių "Džiugas", tačiau taupūs žemaičiai kopti aukštyn neskuba. Panašu, kad juos aplenks Gargždų "Banga" ir Vilniaus "Vytis", sieksiantys vietos aukščiausiame divizione. Tačiau vis tiek lieka neaišku, kas teiksis paimti paskutinį, 8-ąjį, kelialapį į A lygą.

Šiemet latviškoji "Virsliga" turnyro dalyvius paskelbė vos pasibaigus 2019-ųjų varžyboms, o lygos tvarkaraštis aistruoliams buvo pateiktas dar gruodžio viduryje. Lietuvos tokios progreso apraiškos dar nepasiekė.

Tad kol kas situacija tokia: nežinia, nei kas žais, nei kada. Aišku tik viena: kažkaip vis tiek pradėsime. Toks jovalas save gerbiančiose Europos lygose neįsivaizduojamas. To nebesupranta netgi kaimyninės Latvijos klubai, kadaise pavydžiai lygiavęsi į mūsų šalies čempionatą. Šiemet latviškoji "Virsliga" turnyro dalyvius paskelbė vos pasibaigus 2019-ųjų varžyboms, o lygos tvarkaraštis aistruoliams buvo pateiktas dar gruodžio viduryje. Lietuvos tokios progreso apraiškos dar nepasiekė. Skaičiuojame 2020-uosius mūsų eros metus…

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

L.

Kol buvę mafijozai vadovaus tol taip tęsis.

Trenerių vartininkas

Puikiausiai pravesime čempionatą aukščiausiu lygmeniu, nematau jokių problemų.

Fanas

Aukštas lygis tokios lygos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS