Nuodų porcija grąžino regėjimą | kl.lt

NUODŲ PORCIJA GRĄŽINO REGĖJIMĄ

Buvusio GRU generolo Sergejaus Skripaliaus šeimos tragedija laikrodžius atsuko pusšimčiu metų atgal – priminė krizę, kurioje Rytai ir Vakarai atsidūrė demaskavus žymiausią XX a. šnipą Kimą Philby. Anuomet britų žvalgybos ne tik leido operacijoms prieš SSRS vadovauti genialiajam sovietų šnipui, bet ir nepaisė akivaizdžių išdavystės įrodymų. Dabar visu gražumu vėl atsiskleidė civilizuoto pasaulio naivumas, esą blogiausia, kam svetimoje teritorijoje gali ryžtis Rusijos valdžios klanai, – plauti nešvarius pinigus.

Praėjusią savaitę ES lyderiai išreiškė palaikymą Kremliaus nepaskelbto cheminio karo taikiniu tapusiai Didžiajai Britanijai. Ženklas skeptikams, nuogąstavusiems, kad "Brexit" reiškia totalią ES bei Londono santykių krizę, ir Kremliui. Kad Europoje galėtum elgtis it NVS, nepakanka suteikti negrąžinamą kreditą Prancūzijos nacionalistams, sukelti nelegalių migrantų krizę ar vėl į valdžią stumti Silvio Berlusconi kompaniją.

Nepaisant rusofilų iš pačios karalystės ir kitų Europos valstybių kritikos, atsakyti į naujausią Maskvos provokaciją Londonas nusiteikęs gerokai rimčiau nei po pabėgėlių iš Rusijos bei britų slaptųjų tarnybų pareigūno nužudymų. Didžiosios Britanijos parlamento Užsienio reikalų komitetas pradėjo specialų tyrimą ir planuoja įvesti sankcijas su V.Putinu bei jo aplinka siejamoms lengvatinio apmokestinimo kompanijoms. Imtasi žingsnių, kad kuo daugiau Vakarų valstybių išsiųstų jų teritorijose identifikuotus rusų šnipus.

Kaip sako žinomas apžvalgininkas Edvardas Lucasas, S.Skripaliaus byla – šansas Jungtinei Karalystei atkurti prestižą pasaulyje. Juk viena yra "nepastebėti", kaip nekilnojamojo turto rinką bei finansų sistemą užliejo nešvarių pinigų iš Rusijos banga, kas kita – matyti siautėjančią Maskvos kilerių mašiną.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

KLP

Gal GRU Marsalas ? Deja tik pulkininkas buvo. Man jo asmeniskai negaila, isdavikams taip ir reikia.

CIA

...GRU generolo? Jis tik pulkininkas buvo.

to Violeta Juodelienė

S. Skripal, nekada nebuvo generolu !!(до 1999 года сотрудник ГРУ, полковник. )
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS