Reikia proveržio | kl.lt

REIKIA PROVERŽIO

Krepšinis ir plaukimas – dvi šiais metais svarbiausios Lietuvai sporto šakos. Jei iki Europos vyrų krepšinio čempionato liko dar beveik du mėnesiai, tai iki pasaulio plaukimo pirmenybių Vengrijoje – vos dvi savaitės. Laiko nedaug, o Rūta Meilutytė nesiliauja ne itin maloniai stebinusi savo gerbėjų.

Užvakar pasibaigusiame atvirame šalies plaukimo čempionate rinktinės lyderė laimėjo tik vieną iš trijų planuotų titulų. Kad olimpinė ir pasaulio čempionė namuose užleis savo mėgstamos plaukimo krūtine rungties sostą, iki šiol nedrįso įsivaizduoti net didžiausi skeptikai. Dabar tai tapo realybe. Žinoma, dėl tokios pirmenybių baigties labiausiai kaltas ją pakirtęs peršalimas. Pasak specialistų, kas paprastam žmogui – tiesiog sloga, tas sportininkui – rimta kliūtis parodyti savo maksimalias galimybes.

Liga yra liga, tačiau ir ankstesniuose startuose lietuvė nė iš tolo nepriminė tos Auksinės žuvelės, kuri 2012-aisiais sensacingai triumfavo Londono olimpiadoje.

Vis dėlto šio sezono tendencijos neramina. 20-metį neseniai atšventusi tautos numylėtinė atrodo neatpažįstamai. Šią savaitę Alytuje R.Meilutytės pasiektas rezultatas jos stipriausioje – 100 m krūtine distancijoje apie 10 sek. atsilieka nuo sezono lyderės rusės Julijos Jefimovos užfiksuoto rekordo.

Na, gerai, liga yra liga, tačiau ir ankstesniuose startuose lietuvė nė iš tolo nepriminė tos Auksinės žuvelės, kuri 2012-aisiais sensacingai triumfavo Londono olimpiadoje, o vėliau keletą metų dominavo pasaulyje. Su nauju treneriu Pauliumi Andrijausku dirbti pradėjusi plaukikė šiemet jau turėjo teisintis dėl ne itin sėkmingų rezultatų tarptautinėse varžybose. Balandį Stokholme lietuvė nepateko nė į vienos iš penkių rungčių finalą.

"Būtų kvaila, jei jau dabar būčiau pasiekusi geriausią formą", – gegužės pabaigoje grįžusi iš kito prastai susiklosčiusio turnyro Slovakijoje tvirtino ji.

Kvaila ar ne, bet sportinės formos viršūnės kol kas horizonte nematyti. Jei nebus matyti ir per svarbiausią sezono pasirodymą Budapešte, R.Meilutytei teks kelti klausimą dėl dueto su P.Andrijausku perspektyvų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Chi chi chi

Akivaizdus Kremliaus propagandos neigiamas poveikis Putino subinlaižių psichikai: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo.

Linas

Sminga žemyn jau 20ies metų, tai kas bus toliau

R.

Nesmerkim ir neteiskim. Sėkmė nebūna amžina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS