B. Netanyahu: kas mums kenkia, tam pakenksime mes | kl.lt

B. NETANYAHU: KAS MUMS KENKIA, TAM PAKENKSIME MES

  • 10

Izraelio kariuomenė, po smūgio Irano konsulatui Sirijoje sulaukusi grasinimų dėl atsakomųjų veiksmų, ketvirtadienį stiprino savo gynybą, o ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pagrasino pakenkti tiems, kurie pakenks Izraeliui.

Jis kalbėjo kariuomenei nusprendus pratęsti savo kovinių dalinių tarnybą, tam tikrose vietose blokuoti GPS signalus ir sustiprinti budrumą, karui prieš islamistų judėjimą „Hamas“ Gazos Ruože tęsiantis jau pusmetį.

„Jau daugelį metų Iranas veikia prieš mus tiesiogiai ir per savo įgaliotinius; todėl Izraelis veikia prieš Iraną ir jo įgaliotinius tiek gynybiniais, tiek puolamaisiais būdais, – sakė B. Netanyahu. – Mes žinosime, kaip apsiginti, ir veiksime vadovaudamiesi paprastu principu – kas mums kenkia ar planuoja mums pakenkti, tam pakenksime mes.“

Įtampą pakurstė pirmadienį, kaip manoma, Izraelio suduotas smūgis Irano konsulato priestatui Damaske, per kurį, pasak karą stebinčios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), žuvo 16 žmonių.

Izraelio kariuomenė paskelbė apie karių paleidimo poilsiui sustabdymą, taip pat pranešė, kad, atlikus vertinimą, pareigūnai nusprendė padidinti karių skaičių ir pašaukti atsargos kariškius, kurie rūpinsis oro gynyba.

Ginkluotųjų pajėgų atstovas spaudai kontradmirolas Danielis Hagari (Danielis Hagaris) patvirtino, kad GPS signalai buvo trikdomi siekiant apsisaugoti nuo valdomų ginklų, pavyzdžiui, raketų ar dronų.

„Prireikus sustiprinome kovinių dalinių budrumą, – sakė jis. – Sustiprinome gynybos sistemas, turime orlaivių, parengtų gynybai ir pasirengusių pulti pagal įvairius scenarijus.“

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ kovotojai surengė kruviną išpuolį prieš Izraelį, žydų valstybė rengia operacijas Gazos Ruože, taip pat sustiprino smūgius prieš Irano karinį personalą ir „Hamas“ bei Teherano sąjungininkus Sirijoje ir Libane.

Izraelio pajėgos pasienyje su Libanu beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Irano remiama kovotojų grupuote „Hezbollah“.

Izraelis atsisako komentuoti smūgį Irano konsulatui Damaske, tačiau analitikai jį įvertino kaip žydų valstybės karinės kampanijos prieš Irano partnerius regione eskalavimą, galintį sukelti platesnio masto karą.

Tarp žuvusiųjų šio išpuolio metu buvo septyni Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) nariai, du iš jų – generolai. Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi SOHR nurodė, kad taip pat žuvo penki Sirijos ir vienas „Hezbollah“ kovotojas.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus) socialinio tinklo žinutėje pažadėjo, kad „su Dievo pagalba priversime sionistus atgailauti dėl savo agresijos nusikaltimo prieš Irano konsulatą Damaske“.

Karas Gazos Ruože prasidėjo spalio 7 dieną „Hamas“ surengtu išpuoliu, per kurį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Palestiniečių kovotojai taip pat paėmė daugiau kaip 250 įkaitų, kurių maždaug 130, anot Izraelio, tebėra Gazos Ruože. 34 iš jų, kariuomenės teigimu, yra žuvę.

„Hamas“ valdomos palestiniečių anklavo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąją karinę kampaniją žuvo mažiausiai 33 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Hamaz

Turi būti sunaikintas kaip ir naciai, tokios palestinos nėra,yra teroristų gyvenvietė.

Kruvinas

žydu okupantų ir teroristų vadas ,pražudęs daugiau kaip 40.000 tūkstančių nekaltų žmonių moterų ir vaikų, nieko lazda turi du galus ateis tai padugnei atpildo valanda ,gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo !!!!!

Jie

nori sukelti didesnį karą, gal ir pavyks ,tik jiems tai blogai baigsis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS