A. Blinkenas: V. Putinas bando pasinaudoti Izraelio ir „Hamas“ karu | kl.lt

A. BLINKENAS: V. PUTINAS BANDO PASINAUDOTI IZRAELIO IR „HAMAS“ KARU

  • 20

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną mėginant pasinaudoti Izraelio ir „Hamas“ karu siekiant sumažinti Vakarų paramą Ukrainai.

„V. Putinas labai stengiasi pasinaudoti „Hamas“ išpuoliu prieš Izraelį, tikėdamasis, kad tai atitrauks mūsų dėmesį ir privers Jungtines Valstijas atitraukti savo išteklius iš Ukrainos“, – Senato posėdyje sakė A. Blinkenas.

Rusija praėjusių metų vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

A. Blinkenas ir gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) kalbėjo per Senato posėdį, prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracijos neatidėliotinos apie 105 mlrd. dolerių (100 mlrd. eurų) pagalbos šioms dviem ir kitoms šalims prašymui susiskaldžiusiame Kongrese susidūrus su kliūtimis.

Po to, kai spalio 7 dieną Gazos Ruožą valdantys „Hamas“ kovotojai įsiveržė į žydų valstybės teritoriją ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė 1,4 tūkst. žmonių, Izraelis pradėjo plataus masto anklavo bombardavimo kampaniją.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija, kontroliuojama grupuotės „Hamas“, pranešė, kad nuo karo su Izraeliu pradžios šioje palestiniečių teritorijoje žuvo daugiau nei 8,5 tūkst. žmonių, rodo naujausi duomenys.

Izraelis taip pat įvedė paralyžiuojančią Gazos Ruožo apsiaustį, dėl kurios jo gyventojams labai trūksta maisto, vandens, vaistų ir degalų.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

>> puskvailiui

tai kad ir ne SSSR, ir ne Rassija laimėjo WW2, o USA pateikta karinė technika ir konservai ("tušonkė")...

tam chi

kai durnas - tai ilgam. Kokia Rusija laimėjo WW II? SSSR tai ne Rusija. Wokietiją atstatė jankiai su britais. Kas atstatė SSSR? Čiurka sralinas buvo gabus tik žudyt. Nikita kukurūznikas toks pat.Jū sugebėjimas rotingus r darbščius nužudyt tremtyje.

chi-chi-chi

WW2 Kare Vokietija - pralaimėtoja, Rassija - nugalėtoja... O Vokietijoje 5-7 kartus aukštesnis pragyvenimo lygis, nei Rassijoje... Bet rusijanai pinigus laiko – užsienyje, vaikai užsienyje, turtas – užsienyje, gydosi – užsienyje, poilsiauja – užsienyje, vaikeliai - užsienyje… Dviguba ir triguba pilietybė. Ar tai patriotai!? O kaip jie kolioja ES! Kokius bjaurius dalykus sako ir rašo, šitie Kremliaus “elitas” ir propagandiniai troliai! Tai ko ten lendat, į tuos vakarus, rusijanai?.. Sibiras platus, įsisavinkite taikiu darbu - ten išnaudokite savo mentaliteto likučius…
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS