„Bloomberg“: „Huawei“ Kinijoje kuria slaptą lustų gamyklų įrenginių tinklą | kl.lt

„BLOOMBERG“: „HUAWEI“ KINIJOJE KURIA SLAPTĄ LUSTŲ GAMYKLŲ ĮRENGINIŲ TINKLĄ

Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei Technologies Co.“ savo šalyje kuria slaptą lustų gamyklų tinklą, skelbia agentūra „Bloomberg“, remdamasi Puslaidininkių pramonės asociacijos (angl. Semiconductor Industry Association, SIA) duomenimis.

Anot agentūros, tikėtina, kad šis šešėlinis tinklas leis Kinijos bendrovei apeiti JAV sankcijas ir palengvins Pekino technologinių ambicijų įgyvendinimą.

SIA žiniomis, „Huawei“ į lustų gamybą įsitraukė praėjusiais metais ir užsitikrino apytikriai 30 mlrd. JAV dolerių vertės valstybinį finansavimą. Bendrovė įsigijo mažiausiai dvi jau veikiančias puslaidininkių gamyklas ir stato mažiausiai tris naujas.

JAV Prekybos departamentas 2019-aisiais įtraukė "Huawei" į "juodąjį sąrašą", taip faktiškai atribodamas Kinijos bendrovei prieigą prie JAV kompanijų sukurtų technologijų.

Pernai spalį JAV valdžios institucijos įvedė naujas eksporto kontrolės priemones, kurios numato, kad pagal JAV technologijas pagamintus lustus didelio našumo skaičiavimo sistemoms, superkompiuteriams ir dirbtinio intelekto sistemoms Kinijai galima parduoti tik gavus specialią eksporto licenciją.

Vašingtonas taip pat uždraudė specialaus leidimo neturintiems Jungtinių Valstijų piliečiams ir organizacijoms bendradarbiauti su Kinijos lustų gamintojais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS