D. Trumpas pareiškė, kad jam esant prezidentu joks karas nebūtų kilęs: jis niekada nebūtų to padaręs | kl.lt

D. TRUMPAS PAREIŠKĖ, KAD JAM ESANT PREZIDENTU JOKS KARAS NEBŪTŲ KILĘS: JIS NIEKADA NEBŪTŲ TO PADARĘS

Duodamas interviu televizijos kanalui „Fox News“, buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasakė, jog tikisi, kad jam nereikės rinktis tarp to, ar siųsti ginklų į Ukrainą, ar leisti Vladimirui Putinui užgrobti šią šalį.

Paklaustas, ar jis toliau padėtų Ukrainai apsirūpinti ginklais, ar leistų V. Putinui okupuoti Ukrainą ar jos dalį, jei būtų perrinktas prezidentu, jis pareiškė viltį, kad to neprireiks. Anot D. Trumpo, tie devyni mėnesiai, kurie praeis nuo dabar iki 2025 m. sausio 20 d., kai įvyks kito JAV prezidento inauguracija, yra „amžinybė tiek kalbant apie karą, tiek apie politiką“.

Tuo pat metu D. Trumpas pasakė, kad jam esant prezidentu joks karas nebūtų kilęs: „Aš būčiau derėjęsis ir susitaręs. Net nežinau, ar man apskritai būtų reikėję derėtis. Jie (rusai) tikrai nebūtų puolę, man esant prezidentu. /.../ Jei turėtume tikrą lyderį, jis (V. Putinas) tikrai nebūtų to padaręs. Nepamirškite, jis to nedarė. Jis to nedarė ketverius metus. Ir nebuvo realios grėsmės, kad jis tai padarys“.

Anot D. Trumpo, jis apie tai kalbėjosi su V. Putinu.

„Aš jam sakiau: „negali to daryti, negali to daryti“. Jis niekada nebūtų to padaręs, jei būčiau prezidentu, visi tie žmonės dabar būtų gyvi, o visi tie didmiesčiai – žinote, tie senoviniai kupolai, jų nepakeisi. Tie auksiniai kupolai – jie labai gražūs, jie buvo tūkstančio metų senumo. Tos kultūros nepakeisi... Tikrai siaubinga padėtis“, – sakė jis.

D. Trumpas yra ne kartą minėjęs, jog greitai užbaigtų Rusijos ir Ukrainos karą, tačiau taip ir nepaaiškino, kaip jam pavyktų tai padaryti.

Gairės: Donaldas Trumpas, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS