Dėl „Google“ klaidos Lenkijos zloto vertė buvo sumažėjus penktadaliu | kl.lt

DĖL „GOOGLE“ KLAIDOS LENKIJOS ZLOTO VERTĖ BUVO SUMAŽĖJUS PENKTADALIU

  • 0

Technologijų milžinė „Google“ pateikė informaciją, kurioje Lenkijos zlotas per klaidą nuvertintas daugiau nei penktadaliu.

Valdžios institucijos antradienį ramino visuomenę ir pareikalavo, kad paieškos sistemų milžinė pateiktų paaiškinimą.

Pirmadienio vakarą „Google“ valiutų konverteris rodė kursą iki 5,20 zloto už eurą ir 4,70 zloto už dolerį – virš penktadalio mažiau nei ankstesnę prekybos dieną, penktadienį.

Ši informacija sukėlė spekuliacijų audrą „X“ tinkle, ir nors lenkai antradienį neskubėjo pirkti dolerių, pareigūnai ragino nusiraminti.

„Atsipalaiduokite. Šis paniką keliantis zloto kursas yra „klaidingas“ (duomenų šaltinio klaida)“, – „X“ rašė Lenkijos finansų ministras Andrzejus Domanskis (Andžejus Domanskis).

Lenkijos centrinis bankas antradienį pareiškė, kad „Google“ paskelbtas valiutos kursas buvo fiktyvus, ir pridūrė, kad valiutų kursai bei diagramos platformoje ne visada yra tikslūs.

Finansų ministerija teigė oficialiai paprašiusi „Google Poland“ paaiškinti, kaip buvo paskelbtas neteisingas valiutos kursas.

Pareiškime, kurį citavo Lenkijos televizija TVN24, „Google“ teigė, kad jos valiutos konverteris remiasi išorinių šaltinių duomenimis.

„Jei pranešama apie netikslumus, susisiekiame su duomenų teikėjais, kad klaidos būtų kuo greičiau ištaisytos“, – pridūrė bendrovė.

Antradienį Lenkijos centrinio banko kursas buvo 4,34 zloto už eurą ir 3,94 zloto už dolerį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS