Estijoje JAV karo aviacija surengė pratybas | kl.lt

ESTIJOJE JAV KARO AVIACIJA SURENGĖ PRATYBAS

  • 4

Estijoje Jungtinių Valstijų karo aviacija šį ketvirtadienį vėl surengė pratybas, kai tankams naikinti skirti lėktuvai leisis ant plento. Amerikos pajėgų Europoje vadovybė į Estiją iš Merilando valstijos praėjusią savaitę vėl atsiuntė dešimt tokių lėktuvų ir paramos specialiosioms pajėgoms orlaivį iš bazės Britanijoje.

Prieš keturis dešimtmečius į rikiuotę stoję A-10 lėktuvai skirti priešo tankams naikinti. Pasak gynybos analitikų, tokio tipo orlaivių dislokavimas įspėja kitapus sienos didinančią tankų dalinius Rusiją. Beveik 300 Amerikos oro nacionalinės gvardijos karių pratybos su Estijos, Suomijos ir Ispanijos pilotais truks dvi savaites.

Artėjant Rusijos ir Baltarusijos pratyboms „Zapad“, Jungtinės Valstijos į Baltijos šalis siunčia po papildomą karių kuopą ir pasirūpino, kad NATO oro policijos misijoje tarnautų labiau patyrę jų pilotai, o ne sąjungininkai iš Europos.

GALERIJA

  • Estijoje JAV karo aviacija surengė pratybas
  • Estijoje JAV karo aviacija surengė pratybas
  • Estijoje JAV karo aviacija surengė pratybas
  • Estijoje JAV karo aviacija surengė pratybas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

NATO

Na pagarba Amerikai, ir ačiū už paramą. NATO JĖGA

...

Tai jau Estija inkorporuota į JAV?..

Cha cha cha

Tai puiku. Kuo daugiau mūsų krašte Amerikos – tuo daugiau baimės Putino Rusijai – tuo daugiau saugumo Baltijos valstybėms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS