Gydytojai įspėja: „WikiLeaks“ įkūrėjas J. Assange'as britų kalėjime gali mirti | kl.lt

GYDYTOJAI ĮSPĖJA: „WIKILEAKS“ ĮKŪRĖJAS J. ASSANGE'AS BRITŲ KALĖJIME GALI MIRTI

  • 3

Daugiau nei 60 gydytojų pasirašė atvirą laišką, kuriame teigiama, kad Juliano Assange'o sveikata taip pablogėjo, jog „WikiLeaks“ įkūrėjo gyvybei Didžiosios Britanijos kalėjime gresia pavojus, praneša „Deutsche Welle“.

48-erių australas šiuo metu atlieka 50 savaičių laisvės atėmimo bausmę griežčiausio saugumo Londono kalėjime už bėgimą nuo teisingumo. J. Assange'ui po 50 savaičių nelaisvės taip pat gresia ekstradicija į Jungtines Valstijas, kur jis kaltinamas pažeidęs Šnipinėjimo aktą, nes „WikiLeaks“ paskelbė slaptus dokumentus. Jei J. Assange'as JAV būtų pripažintas kaltu, jam gresia iki 175 metų nelaisvės.

Gydytojai parašė laišką Jungtinės Karalystės (JK) vidaus reikalų sekretorei Priti Patel, kuriame kalbama apie „nerimą dėl pono J. Assange'o pajėgumą“ dalyvauti teismo posėdyje, kuris vyks vasarį.

„Reikia nedelsiant įvertinti pono J. Assange'o fizinės ir psichologinės sveikatos būklę“, – sakoma pirmadienį išplatintame laiške.

„Jei toks skubus įvertinimas ir gydymas nevyks, labai rimtai nerimaujame, turėdami dabartinę informaciją, kad ponas J. Assange'as gali mirti kalėjime. Taigi, medicininė situacija yra rimta. Nevalia švaistyti laiko“, – teigiama laiške.

Praeitą savaitę Švedijos prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų, kad „WikiLeaks“ įkūrėjas 2010 m. Stokholme galėjo užpulti ir išprievartauti dvi moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

gėda

Anglosaksai demokratiškai žudo Assangą. Ir tai vadinama "civilizuoti Vakarai". Barbarai taip žiauriai to nedarė. Juk Assangą žudo už tai kas jis parašė tiesą, apie JAV aukšto rango kariškių nusikaltimus.

pirmam

Ne britai ji persekioja ,o pats tas tipas isanges pavarde ,pabeges i Britanija slapstesi ir nuo amerikonu,kur butu llgam i cype sedes,ir nuo svedu.Leftistam visokie atmatos tinka,nes ,,kovoja pries kapitalizma,,.

Edvinas

Nieko tie britai nesiskiria nuo rusų, susidorojimas su laisva spauda. Štai ir tikras demokratijos ir laisvės kritimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS