J. Bidenas sakys kalbą apie demokratiją, kurioje pažers kritikos D. Trumpui | kl.lt

J. BIDENAS SAKYS KALBĄ APIE DEMOKRATIJĄ, KURIOJE PAŽERS KRITIKOS D. TRUMPUI

  • 14

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį Arizonoje pasakys svarbią kalbą apie demokratinių institucijų apsaugą, taip vėl sukritikuodamas Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), varžovams ruošiantis 2024-ųjų rinkimų kovai.

Baltieji rūmai teigė, kad demokratas J. Bidenas savo kalboje taip pat pagerbs Arizonos senatoriaus Johno McCaino (Džono Makeino), nuosaikių pažiūrų respublikonų lyderio, kuris taip pat buvo išreiškęs savo antipatiją D. Trumpui, atminimą.

Apklausoms rodant, kad abiejų kandidatų pozicijos yra apylygės, 80-metis J. Bidenas pastaruoju metu pradėjo dažniau kritikuoti respublikonų lyderį D. Trumpą, kuris, jo teigimu, bando sunaikinti demokratiją.

D. Trumpui, be kita ko, pateikti baudžiamieji kaltinimai dėl bandymo panaikinti 2020-ųjų rinkimų rezultatus, o jo šalininkai 2021-ųjų sausio 6-ąją šturmavo Kapitolijų.

J. Bideno kalboje Arizonos mieste Tempi „daugiausia dėmesio bus skiriama Amerikos institucijų svarbai išsaugant mūsų demokratiją ir būtinybei nuolat būti ištikimam JAV Konstitucijai“, sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas.

„Prezidentas pagerbs savo draugą ir karo didvyrį, velionį senatorių Johną McCainą, kurio nepakantumas piktnaudžiavimui valdžia ir tikėjimas Amerika yra sektinas pavyzdys“, – pridūrė pareigūnas.

Prisimindamas J. McCainą, Vietnamo karo didvyrį ir gerbiamą JAV politinį veikėją, J. Bidenas veikiausiai siekia pabrėžti kontrastą su griežtosios linijos dešiniųjų pažiūrų D. Trumpu.

„Nori sunaikinti Amerikos demokratiją“

J. McCainas neapkentė D. Trumpo, atsisakė jį remti 2016-ųjų prezidento rinkimuose ir prieš mirtį nuo smegenų vėžio 2018 metais sakė, kad nenori, jog jis dalyvautų jo laidotuvėse.

Jausmai buvo abipusiai – 2015 metais D. Trumpas tyčiojosi iš jo karo didvyrio statuso.

J. Bidenas per J. McCaino laidotuves pasakė gedulingą kalbą, sakydamas, kad mylėjo J. McCainą ir kad jų draugystė pranoko politinius skirtumus.

Šią savaitę J. Bidenas ir D. Trumpas aplankė Mičigano valstijos automobilių pramonės darbininkus. Antradienį J. Bidenas prisijungė prie piketuotojų, o D. Trumpas į juos kreipėsi trečiadienį.

Po to J. Bidenas pradėjo kampanijos renginių ciklą, kurį panaudojo tam, kad dar kartą atkreiptų dėmesį į D. Trumpą ir demokratijos klausimą.

„Donaldas Trumpas ir MAGA respublikonai yra pasiryžę sunaikinti Amerikos demokratiją, nes nori sugriauti institucines struktūras“, – sakė jis vėlai trečiadienį Kalifornijoje vykusiame priėmime.

J. Bideno kalba numatyta kitą dieną po respublikonų nominacijos siekiančių pretendentų debatų Kalifornijoje, kuriuose D. Trumpas nepasirodė, pareiškęs, kad apklausose jis taip smarkiai juos lenkia, jog jam nebūtina dalyvauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

As

Bidenas tai nuo zodzio BIDE ,tai aparatas syknai plauti....cia buvo pagyrimas , neteiskit manes..

Prezidentas

Trampas, o ne Trumpas.Cia gal is nepagarbos jam?

ane?

Dar vienas "demokratijos mokytojas", - tą jo "demokratiją" gerai įsiminė Jugoslavijos, Libijos, Irako, Irano, Afganistano žmonės, - jis jiems galėtų padėstyti " kaip JAV supranta demokratija, o ten viskas labai paprasta, - kas tinka Amerikai, privalo tikti ir visam pasauliui.- juk tai labai "demokratiška".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS