J. Navalnaja ragina rinkimų dieną protestuoti prieš V. Putiną | kl.lt

J. NAVALNAJA RAGINA RINKIMŲ DIENĄ PROTESTUOTI PRIEŠ V. PUTINĄ

  • 12

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno našlė trečiadienį paragino rusus rinkimų dieną surengti protestą prieš Vladimirą Putiną, sudarant ilgas eiles prie balsavimo apylinkių.

Julija Navalnaja pažadėjo tęsti savo vyro darbą ir pasipriešinimą Kremliui po to, kai praėjusį mėnesį A. Navalnas mirė pataisos kolonijoje Arktyje.

Platformoje „YouTube“ paskelbtame vaizdo įraše J. Navalnaja palaikė iniciatyvą rinkimų dieną tuo pačiu metu ateiti prie balsadėžių ir suformuoti eiles, taip parodant savo nepritarimą V. Putinui, kuris, beveik neabejojama, bus perrinktas dar vienai šešerių metų prezidento kadencijai. 

„Į rinkimų apylinkę turime eiti vieną dieną ir vienu metu: kovo 17-ąją 12 valandą. Ką daryti toliau? Galite rinktis. Galite balsuoti už bet kurį kandidatą, išskyrus Putiną. Galite sugadinti savo biuletenį. Galite didelėmis raidėmis parašyti NAVALNAS, – platformoje „YouTube“ paskelbtame vaizdo įraše sakė J. Navalnaja.

Kovo 15–17 dienomis vyksiantį balsavimą ji pavadino apgavyste ir sakė, kad akivaizdu, jog V. Putinas pateiks tokį rezultatą, kokio nori.

A. Navalnas viename iš savo paskutinių pranešimų iš kalėjimo prieš mirtį taip pat palaikė šį pasiūlymą, kurį organizatoriai pavadino „vidudieniu prieš Putiną“.

Trečiadienį J. Navalnaja sakė, kad jai vilties teikia tūkstančiai žmonių, aplankiusių A. Navalno kapą ir padėjusių gėlių po praėjusį penktadienį įvykusių laidotuvių.

Pavadinusi juos drąsiausiais ir sąžiningiausiais mūsų šalies žmonėmis, ji teigė, kad šis palaikymas įrodo, jog Rusijoje esama didelio pasipriešinimo Kremliui.

„Mūsų daug ir esame stiprūs“, – sakė ji.

Kremlius grasino, kad pagal griežtus prieš protestus nukreiptus įstatymus A. Navalno laidotuvių dalyviai bus suimti.

Šimtai žmonių buvo sulaikyti dedantys gėles ir plakatus prie improvizuotų paminklų opozicijos lyderiui visoje Rusijoje.

Mūsų daug ir esame stiprūs.

Nuo to laiko Maskvos policija suėmė mažiausiai penkis žmones, kurie dalyvavo A. Navalno laidotuvėse arba aplankė jo kapą, pranešė teisių gynimo grupė „OVD-Info“.

V. Putinas daugiau nei du dešimtmečius yra valdžioje kaip prezidentas arba ministras pirmininkas.

A. Navalnas organizuodavo didžiulius protestus prieš Kremlių, kol 2021 metais, kai grįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, buvo suimtas. Dėl apnuodijimo jis kaltino Rusijos valdžią.

47 metų A. Navalnas mirė vasario 16 dieną vienoje Arkties pataisos kolonijoje, kur turėjo atlikti įkalinimo bausmę pagal kaltinimus, kuriuos nepriklausomos teisių gynimo grupės ir Vakarų šalys pasmerkė kaip kerštą už opoziciją Kremliui.

Jo šeima ir šalininkai apkaltino Kremlių įsakius jį nužudyti, o Vakarų šalių lyderiai pareiškė, kad V. Putinas yra atsakingas už Rusijos opozicijos lyderio mirtį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Vienas veikėjas jau inkščia apskaldytas plaktuku. Įdomu, kaip nubaigs šita lerva ? Tokios paprastai ilgai negyvena. Na, nebent kokioj Australijoj jei slepiasi. Bet ir ten gali pasiekti.

Motinos zodziai

“Tu neaplankei jo du metus.Tave lydi jau kiti vyrai”.........

To Nuomone Putkino ranka gal ir ilga, bet b*bys trumpas. Kuo ranka ilgesnė, tuo anas trumpesnis. Taigi, spręsk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS