JAV teismas atmetė bandymą pašalinti D. Trumpą iš respublikonų pirminių rinkimų biuletenio | kl.lt

JAV TEISMAS ATMETĖ BANDYMĄ PAŠALINTI D. TRUMPĄ IŠ RESPUBLIKONŲ PIRMINIŲ RINKIMŲ BIULETENIO

  • 4

JAV Aukščiausiasis Teismas pirmadienį vienbalsiai atmetė Kolorado valstijos bandymą pašalinti Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) iš respublikonų pirminių rinkimų biuletenio dėl įtariamo dalyvavimo maište.

„Todėl Kolorado Aukščiausiojo Teismo sprendimas negali galioti. Visi devyni Teismo nariai pritaria tokiam rezultatui“, – sakoma Aukščiausiojo Teismo nutartyje.

D. Trumpas pirmadienį tvirtino, kad toks sprendimas yra „didelė pergalė“ Jungtinėms Valstijoms.

„DIDELĖ PERGALĖ AMERIKAI!!!“ – savo interneto svetainėje „Truth Social“ paskelbė buvęs prezidentas, kuris siekia perrinkimo lapkričio rinkimuose.

Kolorado Aukščiausiasis Teismas gruodį nusprendė, kad buvęs prezidentas neturi teisės kandidatuoti į savo senąjį postą šioje valstijoje, o netrukus po to Meino valstijos sekretorė nusprendė tą patį.

Kolorado teismas buvo pirmasis, pretendentui į prezidentus pritaikęs retai naudojamą konstitucinį draudimą, taikomą tiems, kurie, anot jo, dalyvavo 2021 metų sausio 6 dienos išpuolyje prieš JAV Kapitolijų. Meino valstijos sekretorė buvo pirmoji aukščiausio rango rinkimų pareigūnė, vienašališkai išbraukusi kandidatą iš rinkimų biuletenio pagal šią nuostatą.

Tačiau abu sprendimai sustabdyti, kol vyksta teisinis procesas.

D. Trumpas jau yra patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už bandymą panaikinti savo pralaimėjimą 2020 metų rinkimuose, kurių kulminacija buvo Sausio 6-osios įvykiai, tačiau nuostata, kuria remtasi Kolorade ir Meine, nereikalauja, kad įsigaliotų apkaltinamasis nuosprendis. Pateikta dešimtys ieškinių, kuriais siekiama diskvalifikuoti D. Trumpą, teigiant, kad 2021 metų sausio 6 dieną jis dalyvavo maište ir nebeturi teisės kandidatuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

į kurią pusę bėgs konservatKGB-tai-

į rusiją ir ukrainą jų n e p r i i m s - belieka tik laikina ŽYDŲ buveinė:-žemė , kur auga PIPIRAI.

JANKIŲ savanaudžiai p l ė š i k a i su BADENU s k ę s t a,

tai rodo, jog b a i g ė s i jų egzistencijos era-- tai didelė amerikiečių p e r g a l ė .

Tiesiog nesuprantami dalykai DEDASI . Kad tokie KAIP SITAS idijotas PISKIUS IR VAGIS TRUMPAS GALI VADOVAUTI TOKIAI VALSTYBEI NESUPRANTAA ARTEJAM PRIE PAGAIGOS KAI NELIEKA SAZINES GARBES ATEINA VA TOKIE !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS