JAV žiniasklaida: Vašingtonas buvo iš anksto įspėtas apie Izraelio ataką prieš Iraną | kl.lt

JAV ŽINIASKLAIDA: VAŠINGTONAS BUVO IŠ ANKSTO ĮSPĖTAS APIE IZRAELIO ATAKĄ PRIEŠ IRANĄ

  • 0

Jungtinės Valstijos gavo išankstinį įspėjimą apie Izraelio smūgį Iranui, bet nepritarė šiai operacijai ir nevaidino jokio vaidmens ją vykdant, pranešė amerikiečių žiniasklaida, remdamasi pareigūnais.

Transliuotojai NBC ir CNN, cituodami atitinkamai informuotus šaltinius ir vieną JAV pareigūną, pranešė, kad Izraelis atsiuntė Vašingtonui išankstinį įspėjimą apie smūgį.

JAV žiniasklaida ketvirtadienio vakarą vietos laiku pranešė, kad Izraelis, keršydamas už savaitgalio išpuolį, smogė Iranui.

Apie smūgius ankstų penktadienio rytą Vidurio Europos laiku pranešė ABC ir CBS naujienų tarnybos, cituodamos JAV pareigūnus.

Izraelis ketvirtadienį pasakė Jungtinėms Valstijoms, kad artimiausiomis dienomis keršys Iranui, sakė CNN cituojamas JAV aukšto rango pareigūnas.

„Mes nepritarėme šiam atsakui“, – sakė jis.

Baltieji rūmai Izraelio smūgio kol kas nekomentavo.

Pentagono budintys pareigūnai, atsakydami į naujienų agentūros AFP užklausą, pranešė: „Šiuo metu nieko negalime pasiūlyti“.

Iranas aktyvavo oro gynybos sistemą virš kelių miestų, pranešė valstybinė žiniasklaida po to, kai oficialus šalies transliuotojas paskelbė, kad netoli Isfahano, esančio centrinėje šalies dalyje, pasigirdo sprogimų.

Izraelis įspėjo, kad smogs atsakomąjį smūgį po to, kai Iranas savaitgalį į Izraelį paleido šimtus raketų ir bepiločių orlaivių. Dauguma jų buvo perimti.

Irano smūgis buvo surengtas po išpuolio prieš iraniečių konsulatą Damaske, dėl kurio daug kas kaltina Izraelį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS