Kazachstano prezidentas atleidžia savo ministrų kabinetą | kl.lt

KAZACHSTANO PREZIDENTAS ATLEIDŽIA SAVO MINISTRŲ KABINETĄ

  • 3

Kazachstano prezidentas pirmadienį atleido savo ministrų kabinetą, sukritikavęs jo darbą.

Prezidento Kassymo-Jomarto Tokayevo (Kasymo Žomarto Tokajevo) kanceliarijos išplatintame dekrete sakoma, kad jis priėmė ministro pirmininko Alihano Smaiylovo (Alihano Smailovo) vadovaujamo kabineto atsistatydinimą.

Jis paskyrė A. Smaiylovo pavaduotoją Romaną Sklyarą (Romaną Skliarą) laikinai einančiu premjero pareigas. Prezidentas nurodė kabineto nariams toliau eiti savo pareigas, kol bus patvirtintas naujas ministrų kabinetas.

Dekrete nepaaiškinta ministrų kabineto atsistatydinimo priežastis, tačiau K.-J. Tokayevas praėjusiais metais kritikavo ministrus ir teigė, jog vyriausybė yra atsakinga už tai, kad nepavyko sustabdyti infliacijos ir pagerinti senstančios šalies infrastruktūros.

51 metų A. Smaiylovas buvo paskirtas premjeru po smurtinių protestų 2022 metų sausį, per kuriuos žuvo 225 žmonės. Tai buvo didžiausi neramumai nuo tada, kai ši Centrinės Azijos valstybė po 1991 metais įvykusio Sovietų Sąjungos subyrėjimo įgijo nepriklausomybę.

Jo vaidmuo buvo daugiausia techninis, kadangi šalies politikoje dominuoja K.-J. Tokayevas.

Pagal įstatymą valdančioji partija „Amanat“ turi pasiūlyti K.-J. Tokayevui kandidatą į premjerus ir pateikti jo pasirinkimą tvirtinti parlamentui.

Trečiadienį K.-J. Tokayevas pirmininkaus susitikimui su aukščiausio rango pareigūnais ir turėtų nustatyti naujojo ministrų kabineto prioritetus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pakrante

Tokajevas klauso ir ruskiu ir kiniečių,į vasiemu,į nasiemu !

Tokajevas klauso kinų, ne rusų

Jo politika nuo pat pradžių yra palaipsnis nutolimas nuo Rusijos ir saugumo užtikrinimas. Jie irgi turi žemių, kurias Rusija laiko savomis.

putleris

liepe atleisti.Pas mus ir jo nuorodu matyt kai kas laukia ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS