Kremlius atmeta JAV susirūpinimą dėl įkalinto opozicijos lyderio A. Navalno | kl.lt

KREMLIUS ATMETA JAV SUSIRŪPINIMĄ DĖL ĮKALINTO OPOZICIJOS LYDERIO A. NAVALNO

  • 9

Kremlius antradienį pasmerkė, anot jo, JAV kišimąsi į įkalinto opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bylą.

Pirmadienį JAV pareiškė esanti susirūpinusi dėl A. Navalno komandos teiginių, kad jau savaitę negali su juo susisiekti ir kad jis yra perkeltas į kitą nežinomą vietą.

„Kalbame apie kalinį, kuris pagal įstatymą pripažintas kaltu ir kuris atlieka jam skirtą laisvės atėmimo bausmę. Bet koks kišimasis, įskaitant JAV, yra nepriimtinas“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Vašingtonas pirmadienį taip pat pareiškė, kad A. Navalnas turėtų būti nedelsiant paleistas. JAV nuomone, jis apskritai neturėjo būti įkalintas.

A. Navalno komanda pranešė, kad politikas, atliekantis 19 metų laisvės atėmimo bausmę, nedalyvavo keliuose teismo posėdžiuose ir kad jo advokatai buvo informuoti, jog jis perkeltas į kitą nenurodytą vietą.

„Šiandien Aleksejus vėl nebuvo pristatytas į teismą per vaizdo ryšį“, – socialiniuose tinkluose nurodė jo atstovė spaudai Kira Jarmyš.

„Įkalinimo įstaigos IK-6 darbuotojas pareiškė, kad Aleksejus „paliko koloniją“, tačiau, matyt, niekas nežino, kur jis buvo išvežtas“, – pridūrė ji.

Pasak A. Navalno komandos, jau septynias dienas iš opozicijos lyderio negauta jokių žinių.

Šią vasarą teismas pratęsė A. Navalnui skirtą bausmę iki 19 metų ir nusprendė, kad jis turi būti perkeltas į griežtesnio režimo kalėjimą.

A. Navalno sąjungininkai šią situaciją sieja su Kremliaus šeimininko Vladimiro Putino pareiškimu, kad jis ketina dalyvauti kitų metų kovo mėnesį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Didžiulėje Rusijos kalėjimų sistemoje dažnai prireikia ištisų savaičių, kol kaliniai traukiniais perkeliami iš vienos įstaigos į kitą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pilietiškas

Och toji Maskva! Visiška agresorė, kuri nesupranta, kad Ukraina gina savo neprikkausomybę! Jos siekį būti rusų neokupuotai, niekas negali įtakoti! Tai tautos apsisprendimas! Bet ruskis to niekada neleis sau suprasti, nes kaip tokios rusų tautos nebuvo ir nėra - tai pelkių žmonės!

Taip taip, o

Navalnas pasišaipė iš putlerio, sakydamas: „Šis žmogus įeis į istoriją kaip apatinių kelnaičių nuodytojas“.

Gal

jau tas kalėjimo kamštis ir tėvynės išdavikas pagaidintas ir seniai padėtas i vieta kaip nereikalinga visuomenės šiukšlė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS