Lenkijos prezidentas: šalis privalo stiprinti savo kariuomenę | kl.lt

LENKIJOS PREZIDENTAS: ŠALIS PRIVALO STIPRINTI SAVO KARIUOMENĘ

  • 9

Lenkų prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) šeštadienį kalbėdamas šalies Nepriklausomybės dienos proga sakė, kad Lenkija privalo stiprinti savo karinį saugumą.

„Rusijos imperializmas Ukrainoje nesustos, jei nebus sutramdytas. Ji (Rusija) norės atimti kitų šalių suverenumą“, – sakė jis per Lenkijos valstybingumo atkūrimo 105-ųjų metinių ceremoniją.

„Privalome stiprinti savo šalies karinį saugumą, atkurti reikšmingą savo kariuomenės potencialą, modernizuoti ją, padaryti ją pajėgią ginti Lenkiją išorės agresijos atveju, [privalome] galėti kovoti, net su Rusijos kariuomene, jei ji panorėtų čia ateiti“, – kalbėjo A. Duda.

Jo teigimu, Lenkijos kariuomenė turėtų būti pakankamai stipri ir užtikrinti, kad rusai neokupuotų Lenkijos, nes tik Rusijos pralaimėjimo Lenkijoje perspektyva ir imperinės idėjos žlugimo gėda gali sustabdyti Rusijos imperializmą.

"[Todėl] ginklavimosi programos, kurias pradėjome, privalo būti sistemingai užbaigiamos ir visiškai įgyvendinamos, kalbant ir apie pirkimus, ir apie mūsų kariuomenės karių potencialo didinimą“, – pažymėjo A. Duda.

„Tai istorinis klausimas, egzistencinis klausimas, pamatas Lenkijos, lenkų saugumui, mūsų egzistavimui“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

O KAIP KITAIP...

Susigrąžinsi Vilnių?....Ukrainos Lvovo sritį?....

Feliksas

Mums svarbiausia prisijungti Karaliaučiaus kraštą. Nors bent lietuviškus pavadinimus grąžinti!

Įvairūs okupantiniai šunys

negli nesuloti .Suknistas kaZape - eik nx .!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS