A. Lukašenka: Ukraina anksčiau arba vėliau taps Eurazijos Ekonominės Sąjungos nare | kl.lt

A. LUKAŠENKA: UKRAINA ANKSČIAU ARBA VĖLIAU TAPS EURAZIJOS EKONOMINĖS SĄJUNGOS NARE

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ketvirtadienį pripažino, kad Maskvos vadovaujamo naujo buvusių sovietinių respublikų aljanso – Eurazijos Ekonominės Sąjungos – kūrėjams nepavyko užtikrinti Ukrainos dalyvavimo.

„Pakeliui kai kuriuos praradome – turiu omenyje Ukrainą“, – A.Lukašenka sakė per Eurazijos Ekonominės Sąjungos įkūrimo sutarties pasirašymo ceremoniją Kazachstano sostinėje Astanoje.

„Esu tikras, kad anksčiau arba vėliau Ukrainos vadovybė suvoks, kur slypi jos sėkmė“, – Baltarusijos lyderis kalbėjo apie 46 mln. gyventojų turinčią kaimyninę šalį, turinčią potencialiai stiprų pramonės sektorių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas Br.

Baltarusija, Kazachstanas ir Rusija pasirašė ekonominės sąjungos sutartį. Tai 170 milijonų gyventojų turinti rinka su laisvu darbo jėgos, kapitalo, paslaugų ir prekių judėjimu, turinti daug gamtinių resursų. Armenija ir Kirgizstanas dalyvavo ceremonijoje, kaip stebėtojai, kurie norėtų taip pat prisijungti [1]. Tikimės, kad mūsų diplomatija užtikrins mūsų verslo galimybes pilnai išnaudoti šios naujos rinkos kaimynystėje susidarymą, nepaisant valdančiųjų politikavimo. Daugiau apie tai - surašius Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS