M. Morawieckis: Lenkija kritiškai vertina V. Orbano ir V. Putino susitikimą | kl.lt

M. MORAWIECKIS: LENKIJA KRITIŠKAI VERTINA V. ORBANO IR V. PUTINO SUSITIKIMĄ

  • 11

Lenkija kritiškai vertina vengrų premjero Viktoro Orbano susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, penktadienį pareiškė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis).

Šį mėnesį Pekine V. Putinas ir V. Orbanas surengė derybas, nepaisant Rusijos vykdomo plataus masto karo Ukrainoje.

„Vengrija niekada nenorėjo konfrontuoti su Rusija, bet norėjo puoselėti abipusius ryšius“, – sakęs V. Orbanas V. Putinui.

„Mes stengiamės išsaugoti dvišalius ryšius didesnės tarptautinės įtampos sąlygomis“, – pridūrė jis.

Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas (Kaja Kalas) vėliau taip pat kritikavo šį V. Orbano susitikimą.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) savo ruožtu penktadienį pareiškė nenorintis, kad V. Orbano susitikimas su V. Putinu susilpnintų Europos Sąjungą.

„Prašau (...), kad tokioje padėtyje, kokioje esame Rusijos atžvilgiu, nesinaudotume šiais dvišaliais ryšiais deryboms (...), kurios susilpnintų mūsų vienybę“, – sakė jis po ES lyderių susitikimo Briuselyje.

„Mes taip pat labai kritiškai vertiname šį susitikimą, kaip ir kitas anksčiau vykusias derybas“, – penktadienį Briuselyje surengtoje spaudos konferencijoje sakė M. Morawieckis.

Jis teigė, kad ketvirtadienį ir penktadienį vykusiame ES viršūnių susitikime vyko diskusijos apie Ukrainą, o ne apie tai, kas su kuo susitiko.

„Leiskite priminti, kad keli ES lyderiai anksčiau susitiko arba kalbėjosi su V. Putinu prasidėjus karui, kurį Lenkija, ypač dabartinė PiS (valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“) vyriausybė, vertina labai kritiškai“, – pridūrė M. Morawieckis.

Vengrijos politikai reguliariai susitinka su Rusijos ir Baltarusijos politikais. Šią savaitę Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto (Pėteris Sijartas) lankėsi Minske.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Pagarba

Vengrijai ir Rusijai didžiulė pagarba!

per Orbano apsilankymą

karliko batai buvo švariai nulaižyti

Petras

Ar ne per dažnai spaudoje agresorių nuotraukos šmėžuoja.Gal abonimentą išpirkę ,peršasi nuomonė ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS