Nušalintas Ukrainos Konstitucinio teismo pirmininkas | kl.lt

NUŠALINTAS UKRAINOS KONSTITUCINIO TEISMO PIRMININKAS

  • 3

Ukrainos Konstitucinio teismo (KT) teisėjai slaptu balsavimu nušalino KT pirmininką Stanislavą Ševčiuką nuo teisėjo pareigų.

„S. Ševčiuką nušalino nuo teisėjo pareigų. Buvo 12 balsų „už“, - naujienų agentūrai „Ukrinform“ sakė su KT teisėjų sprendimu susipažinęs šaltinis. Iš viso Ukrainos KT sudaro 18 teisėjų.

Anksčiau antradienį KT teisėjai posėdžio metu pareiškė nepasitikėjimą S. Ševčiuku. Visgi tai juridinės galios neturi, nes Ukrainos įstatymuose nenumatyta KT pirmininko atleidimo galimybė. Tačiau, tikino „Ukrinform“ šaltinis, „tai buvo signalas pirmininkui, kad jis neturi teisėjų palaikymo“.

Kadangi S. Ševčiukas nepanoro sava valia atsistatydinti, todėl KT teisėjai buvo priversti balsuoti dėl pirmininko nušalinimo nuo teisėjo pareigų. Taigi, S. Ševčiukas prarado KT teisėjo postą ir automatiškai KT pirmininko postą.

S. Ševčiukas buvo kaltinamas šiurkščiais ir sisteminiais savo įgaliojimų pažeidimais ir KT politizavimu. Be to, KT etikos sargai nustatė, kad S. Ševčiukas galimai piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi, švaistė Ukrainos biudžeto lėšas ir kišosi į kitų KT teisėjų darbą.

Kaip žinoma, Ukrainos Konstitucija numato, kad naujai išrinktą prezidentą, šiuo atveju - Volodymyrą Zelenskį, inauguruoja KT pirmininkas. Kol kas nėra aišku, kada vyks V. Zelenskio inauguracija, o datos nustatymui, tikėtina, gali dar labiau sukliudyti KT pirmininko nušalinimas nuo pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Toks

Gera nuotrauka toks toki pazino ant alaus pavadino vienas triochala ir kitas trioshala

Reikia

Reikia daug ka padaryti bet niekas nedaro ir nedarys kol pamatys kad jau padaryti per velu

...

Tą patį reikia ir Lietuvai padaryt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS