Paryžiaus oro uostuose sutriko pasų kontrolės sistema | kl.lt

PARYŽIAUS ORO UOSTUOSE SUTRIKO PASŲ KONTROLĖS SISTEMA

Pagrindiniuose Paryžiaus Charleso de Gaulle (Šarlio de Golio) (CDG) ir Orli (Orly) oro uostuose šeštadienį dėl kompiuterių gedimo sutriko pasų kontrolės sistema, todėl susidarė ilgos keleivių eilės.

„Nacionaliniai pasų kontrolės sistemos sutrikimai šiuo metu nustatyti išvykimo ir atvykimo punktuose, Paryžiaus–CDG ir Paryžiaus–Orli oro uostuose. Numatoma, kad laukimo laikas pailgės“, – rašoma Paryžiaus oro uostų „Twitter“ žinutėje.

Iš karto nebuvo aišku, ar nukentėjo kiti oro uostai ar sektoriai.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtose nuotraukose matyti ilgos eilės keleivių, laukiančių Paryžiaus oro uosto patikros punktuose, o kai kurie jų sėdi ant grindų.

Iki 14 val. (15 val. Lietuvos laiku) minėta kompiuterinė sistema vėl veikė, naujienų agentūrai AFP pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Iš Martinikos keliaujanti moteris AFP pasakojo, kad Orli oro uoste praleido beveik dvi valandas eilėje, kurioje visiškai nejudėjo „1 500–2 000 žmonių“.

„Tai gėdinga, žmonėms pradeda darytis silpna, ypač tėvams su vaikais. Niekas iš Paryžiaus oro uostų neatvyko mums nieko pasakyti“, – telefonu AFP sakė Anouk (Anuk), kuri atsisakė nurodyti savo pavardę.

Vėliau jie pranešė, kad keliautojai pradėjo daužyti stiklines „eGates“ duris.

Pasienio policijos pareigūnai juos atidarė ir pasų patikrą atliko rankiniu būdu, kad sumažintų spūstis.

„Darome viską, kad keliautojams būtų kuo lengviau. Įrengtas vandens tiekimas, o pareigūnai atsako į keliautojų klausimus“, – agentūrai AFP sakė Paryžiaus oro uostų atstovas spaudai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Senukas

Šetono irštva rytuose

Technologijos...

Jos jau dabar atsisuka prieš žmogų

Raketa

Kol nebus sunaikintas kremliaus nusikalteliu lizdas, tol tesis neramumai Europoje ir visame pasaulyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS