„Patologinio kaupimo“ sindromo pasekmė – sukauptos septynios tonos šiukšlių | kl.lt

„PATOLOGINIO KAUPIMO“ SINDROMO PASEKMĖ – SUKAUPTOS SEPTYNIOS TONOS ŠIUKŠLIŲ

  • 4

Los Andželo miesto valymo tarnybos išvežė iš privataus sklypo prabangiame Ferfakso rajone kelias tonas šiukšlių, kurias sklypo ir namo jame savininkas suvertė per pastaruosius aštuonerius metus. Los Andželo valdžia paliko savininkui nemažą sąskaitą ir pasiūlė paramą, jeigu šis nuspręstų gydytis nuo „patologinio kaupimo“ sindromo. 

Ferfakso rajone namai vidutiniškai kainuoja 3,5 mln. dolerių. Bet vienas ispaniško stiliaus namas bus pigesnis, nes kelerius metus jo kieme nuolat kaupiamos šiukšlės. Galiausiai, neapsikentusi kaimynų skundų dėl smarvės ir žiurkių, valdžia nusprendė, kad tokia padėtis kelia pavojų visuomenės saugumui bei sveikatai. Liepė šiukšles išvežti.

„Vakar išvežė septynias tonas šiukšlių. Viena tona jų – degios ir pavojingos atliekos“, – teigė Los Andželo miesto tarybos narė Katy Yaroslavsky.

Į namo vidų patekti nepavyko. Namo savininkas Raimondas Gaonas nepasirodė.

„Man labai neramu dėl džentelmeno, kuris gyveno tokioje aplinkoje. Man baisu pagalvoti, kas darosi šio namo viduje“, – kalbėjo Los Andželo merė Karen Bass. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

R. Gaonas, kuris naudoja šį namą jau 30 metų, buvo baustas už tokį elgesį, bet kaimynai supranta, kad žmogus tikrai turi psichikos problemų.

„Tikėkimės, kad jis sulauks pagalbos, o ir kaimynams pagaliau palengvės“, – sakė vietos gyventoja Heidi Isaac.

Amerikos medikų statistika rodo, kad „patologinio kaupimo“ sindromą turi apie 5 proc. žmonių. Bet ne visi gali jį įgyvendinti tokiu mastu.

„Patologinio kaupimo“ sutrikimas – psichinės sveikatos problema. Taip pat ir visuomenės problema“, – teigė Psichikos sveikatos departamento specialistė Haydeh Fakhrabadi.

Neoficialiais duomenimis, namą R. Gaonui pastatė sesuo Lėja, kuri dabar pastatą norėtų susigrąžinti. 

Kaimynų teigimu, pats R. Gaonas jame negyvena, o tik viską krauna. Nakvoja gretimame rajone esančiame namuke ant ratų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Realybė

Kaupikų knibžda ir pas mus, ypač daugiabučiuose, kur gyvene senyvi ir vieniši..

Kai tiek

lupa uz siuksliu isvezima - tai ir neismeta daugelis.

Psix"Logas \\\\\\...//////

Kiekvienas savaip savo durnumą išreiškia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS