Popiežius per Didžiojo ketvirtadienio mišias kalbėjo apie kunigų dviveidiškumą | kl.lt

POPIEŽIUS PER DIDŽIOJO KETVIRTADIENIO MIŠIAS KALBĖJO APIE KUNIGŲ DVIVEIDIŠKUMĄ

  • 2

Popiežius Pranciškus šių metų Didžiojo ketvirtadienio apeigas pradėjo aukodamas mišias, kuriose ragino kunigus vengti veidmainystės ir būti gailestingiems tikintiesiems.

Sveikai atrodantis popiežius Pranciškus ketvirtadienio rytą Šv. Petro bazilikoje vadovavo tradicinėms Krizmos Mišioms, kuriose šventasis aliejus palaiminamas tam tikrų sakramentų šventimui visus metus.

Po mišių jis nuvyko į pagrindinį Romos moterų kalėjimą, kur, laikydamasis Didžiosios savaitės tradicijos, nuplovė kalinių kojas, rodydamas nuolankumą ir tarnystę.

87-erių popiežius, kurį šią žiemą ilgai kamavo kvėpavimo takų problemos, rytinėse mišiose atrodė žvalus. Jis garsiai perskaitė ilgą homiliją, nors per Verbų sekmadienio mišias jis paskutinę minutę nusprendė ją praleisti. 

Popiežius Pranciškus perspėjo kunigus, kad jie „nepasiduotų dvasininkų veidmanystei“, t. y. neskelbtų vienų dalykų savo tikintiesiems, jei patys elgiasi kitaip. Jis ragino juos visada būti gailestingiems tikintiesiems ir jų nesmerkti, bet gailėtis dėl savo pačių nuodėmių.

Pasak jo, tai reiškia, kad reikia „žvelgti į save ir liūdėti dėl savo nedėkingumo ir nepastovumo; su liūdesiu apmąstyti savo dviveidiškumą. nesąžiningumą ir veidmainystę“.

Mišios buvo pirmoji didelė popiežiaus liturgija Šv. Petro bazilikoje po to, kai dėl remonto ir valymo darbų buvo uždengtas Bernini (Berninio) sukurtas garsusis bronzinis baldakimas.

Pasaulis su nerimu stebi, kaip popiežius atlaiko šias kelias įtemptas dienas. 

Vėlų penktadienį jis keliaus į Koliziejų, kur vyks Kryžiaus kelio procesija, kurioje bus atkurtas Kristaus nukryžiavimas. Šeštadienį jis vadovaus vakarinei Velykų vigilijai Šv. Petro bazilikoje, po kelių valandų – Velykų sekmadienio mišioms aikštėje, o vidurdienį sakys kalbą „Urbi et orbi“ („Miestui ir pasauliui“), kurioje tikriausiai kalbės apie pasaulinius konfliktus ir žmoniją ištikusias nelaimes.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jei būčiau

Jei būčiau Popiežiumi, dėmesį koncentruočiau į dvasinį, magiškąjį, žmogaus sąmonę jaudinantį pasaulį, kuris yra greta fizinės individo egzistencijos. Stebiu: žmones iki sielos gelmių supurto tik artimųjų netektis - tuomet ta vulkaninė jėga pasireiškia visu smarkumu, tik tada žmogus ne tik pajunta, bet ir prabyla apie transcendencijas.

Tai popiežius

Kalbėjo apie save

SUSIJUSIOS NAUJIENOS