Popiežius paskutinę minutę nusprendė praleisti savo homiliją per Verbų sekmadienio mišias | kl.lt

POPIEŽIUS PASKUTINĘ MINUTĘ NUSPRENDĖ PRALEISTI SAVO HOMILIJĄ PER VERBŲ SEKMADIENIO MIŠIAS

  • 4

Popiežius Pranciškus paskutinę minutę nusprendė praleisti savo homiliją per Verbų sekmadienio mišias Šv. Petro aikštėje, vengdamas įtampos prieš Didžiąją savaitę.

Pranciškus, varginamas kelių ir kvėpavimo problemų, taip pat nedalyvavo kardinolų procesijoje aplink obeliską aikštėje mišių pradžioje. Vietoj to 87 metų pontifikas palaimino nuo altoriaus tikinčiųjų atsineštas palmių ir alyvmedžių šakeles.

Buvo tikimasi, kad Pranciškus pasakys homiliją įpusėjus pamaldoms, tačiau po kelių sekundžių tylos diktoriai pranešė, kad pontifikas nusprendė praleisti homiliją.

Vatikano pareigūnų skaičiavimais, Verbų sekmadienio mišiose, vykusiose po saulėtu ir giedru pavasario dangumi, dalyvavo apie 25 tūkst. žmonių.

Verbų sekmadienis žymi Jėzaus atvykimą į Jeruzalę prieš jo nukryžiavimą. Per Velykas, kurios šiemet minimos kovo 31 dieną, krikščionys švenčia Jėzaus prisikėlimą iš numirusių.

Verbų sekmadieniu prasideda įtempta Pranciškaus savaitė. Ketvirtadienį popiežius turi vykti į Romos moterų kalėjimą, kur vyks tradicinis kojų plovimo ritualas. Penktadienį jis turėtų vadovauti vėlyvą vakarą prasidėsiančiai Kryžiaus kelio procesijai Romos Koliziejuje.

Kitą dieną vyks Velyknakčio vigilija, kurios metu Pranciškus vadovaus iškilmingoms naktinėms pamaldoms bazilikoje, o galiausiai bus aukojamos Velykų sekmadienio mišios Šv. Petro aikštėje ir įvyks tradicinis popiežiaus palaiminimas.

Šią žiemą Pranciškus ne kartą kovojo su kvėpavimo takų ligomis. Jis pats ir Vatikanas sakė, kad tai buvo gripas, bronchitas ir peršalimas. Kelias pastarąsias savaites jis retkarčiais prašydavo padėjėjo garsiai perskaityti jo kalbas.

Pranciškus ne kartą yra sakęs, kad svarstytų galimybę atsistatydinti, jei sušlubuotų sveikata, tačiau pernai pareiškė, kad kol kas neketina pasitraukti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tam nu jo :

Tame ir esme,kad auksciau - ir tamsta galetum. O va padus - tik sventas zmogus gali!

Nu jo

Gerai kad praleido kazkokias gomilijas vistiek niekas nesuprastu ka jis ten nusisneka sau po nosim.bet kazkodel i bobu kalejima varys koju joms plauti ir buciuoti.cia normalu?tai pastatyk Romos uzkampyje jo papamobili kur plastakes renkasi ir tegu laizo ten visoms norincioms padus ar dar auksciau.ir jos ir ju klientai bus pasventinti

Taigi...

Negrazu su visokiais ten homo ir emilijom misiu metu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS