Popiežius Pranciškus penktadienį bus išrašytas iš Romos ligoninės | kl.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS PENKTADIENĮ BUS IŠRAŠYTAS IŠ ROMOS LIGONINĖS

  • 0

Popiežius Pranciškus penktadienį bus išrašytas iš Romos ligoninės, kurioje praėjusią savaitę jam buvo atlikta išvaržos operacija, pranešė Vatikanas.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime teigiama, kad penktadienį pontifikas bus išrašytas iš Romos Gemelli (Džemelio) ligoninės. 

Ketvirtadienio rytą popiežius padėkojo jį prižiūrintiems gydytojams ir slaugytojams. 

Vatikanas paviešino nuotrauką, kurioje popiežius užfiksuotas sėdintis neįgaliojo vežimėlyje ir lankantis vaikus onkologijos ir neurochirurgijos skyriuose.

Trečiadienį jis taip pat vakarieniavo su jį slaugančiais žmonėmis, pranešė Vatikanas.

Birželio 7 dieną 86 metų pontifikui Gemelli ligoninėje buvo atlikta tris valandas trukusi operacija.

Popiežius, kuriam 2021 metais buvo atlikta storosios žarnos operacija, kenčia nuo išvaržos, kuri sukelia pasikartojančius, skausmingus ir stiprėjančius simptomus.

Jam buvo pritaikyta bendroji nejautra ir pilvo sienelė sutvarkyta chirurginiu tinkleliu.

Atšauktos visos popiežiaus audiencijos iki birželio 18 dienos, kad pontifikas turėtų laiko atsigauti, tačiau popiežius jau praėjusį penktadienį grįžo prie darbų, tiesa, kol kas savo ligoninės palatoje.

Jau dešimtmetį Katalikų Bažnyčiai vadovaujantis popiežius vis dažniau susiduria su sveikatos problemomis, o dėl pastarojo meto vizitų į ligoninę vis dažniau nerimaujama ir spėliojama dėl jo, kaip pontifiko, ateities.

Pranciškaus pirmtakas Benediktas XVI, kuris mirė praėjusių metų gruodį, atsistatydino 2013 metais dėl pablogėjusios sveikatos. 

Pontifikas šiuo metu sveiksta ligoninės 10 aukšte esančiuose privačiuose popiežiaus apartamentuose. 

2021 metų liepą Pranciškus buvo paguldytas į tą pačią Romos ligoninę 10 dienų, kad jam būtų atlikta storosios žarnos operacija, nes sirgo divertikulioze, tai yra žarnos gleivinės išvaržų uždegimu.

Sausio mėnesį duodamas interviu Pranciškus teigė, kad divertikulitas sugrįžo.

Kovo pabaigoje Pranciškus tris dienas praleido Gemelli ligoninėje dėl bronchito. Jam į veną buvo leidžiami antibiotikai, o balandžio 1 dieną jis buvo išrašytas. 

Pastaruoju metu jis taip pat kenčia kelio skausmus, dėl kurių yra priverstas naudotis neįgaliojo vežimėliu ir priaugo svorio.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS