Rusijos ambasadorius pareiškė apgailestaująs dėl savo pastabų, įžeidusių lenkus | kl.lt

RUSIJOS AMBASADORIUS PAREIŠKĖ APGAILESTAUJĄS DĖL SAVO PASTABŲ, ĮŽEIDUSIŲ LENKUS

  • 0

Rusijos ambasadorius Lenkijoje, kuris sukėlė didelį pasipiktinimą pareiškęs, kad Varšuva irgi kalta dėl Antrojo pasaulinio karo, iš dalies atsitraukė nuo savo išsakytos pozicijos.

Sergejus Andrejevas pirmadienį pažymėjo, kad neturėjo ketinimo įžeisti lenkų tautos, ir pridūrė: „Apgailestauju, kad nebuvau pakankamai tikslus.“

Su žurnalistais jis kalbėjo po to, kai buvo iškviestas į Užsienio reikalų ministeriją pasiaiškinti dėl pastabos, kad Raudonosios armijos invazija į Lenkiją nebuvo agresija, kurias jis penktadienį išsakė duodamas interviu televizijai.

Naujienų televizijos TVN24 laidoje S.Andrejevas, kalbėdamas lenkiškai, pareiškė: „Lenkijos politika atvedė į tą katastrofą 1939-ųjų rugsėjį, nes XX amžiaus 4-ajame dešimtmetyje Lenkija dėl savo politikos daug kartų blokavo koalicijos prieš hitlerinę Vokietiją įkūrimą. Taigi Lenkija buvo iš dalies atsakinga už tą katastrofą, įvykusią rugsėjį.“

Lenkijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį pareiškė, kad S.Andrejevo žodžiai „iškraipo istorinę tiesą ir siejasi su melagingiausiomis įvykių interpretacijomis, žinomomis iš stalininių ir komunistinių laikų“.

Antrasis pasaulinis karas kilo po to, kai nacistinė Vokietija ir Sovietų Sąjunga 1939 metais pasirašė vadinamąjį Ribbentropo-Molotovo (Ribentropo-Molotovo) paktą ir jo slaptuosius protokolus, kuriuose buvo numatytas Lenkijos padalijimas. Vokietija įsiveržė į Lenkiją iš vakarų 1939 metų rugsėjo 1 dieną, o rugsėjo 17-ąją į šalies rytines teritorijas įžengė Sovietų Sąjungos pajėgos. Per karą žuvo milijonai Lenkijos piliečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS