Seimo atstovai ESBO PA sesijoje aptarė paramą Ukrainai – Rusijos suspenduoti nepavyko | kl.lt

SEIMO ATSTOVAI ESBO PA SESIJOJE APTARĖ PARAMĄ UKRAINAI – RUSIJOS SUSPENDUOTI NEPAVYKO

  • 0

Seimo atstovai Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Parlamentinės Asamblėjos (ESBO PA) metinėje sesijoje Vankuveryje su kitų šalių parlamentarais aptarė paramą Ukrainai, dėl Rusijos suspendavimo sutarti nepavyko.

Kaip trečiadienį pranešė Seimo spaudos biuras, susitikime vyravo klausimai, susiję su parama Ukrainai, šalies politine nepriklausomybe ir teritoriniu vientisumu, buvo pateikti siūlymai izoliuoti Rusiją bei apriboti jos galias šioje organizacijoje. Tačiau gavus prieštaravimus, pagal galiojančias taisykles, dėl Rusijos suspendavimo balsuota nebuvo.

Sesijoje Kanadoje dalyvavo Seimo delegacijos ESBO PA pirmininkė Vilija Aleknaitė Abramikienė ir šios delegacijos narys, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

„Tačiau buvo priimta rezoliucija, smerkianti Rusijos nusikaltimus Ukrainoje. Be to, rezoliucijos dėl ESBO PA patikimumo vykstant karui Ukrainoje; dėl išvežtų Ukrainos vaikų ir jų grąžinimo užtikrinimo“, – nurodoma pranešime.

Seimo ESBO PA atstovai dėl Rusijos delegacijos dalyvavimo Asamblėjos žiemos sesijoje Vienoje vasarį į ją nevyko. Tuomet siekta, kad rusų atstovams nebūtų išduotos vizos, siūlyta atidėti Asamblėją ir ją perkelti į Vilnių.

ESBO šiuo metu yra vienintelė Europos veikianti saugumo organizacija, vienijanti Rusiją, JAV ir Ukrainą. Jos pagrindinė užduotis – užkirsti kelią konfliktams, užtikrinti taikos palaikymą ir vykdyti rinkimų stebėjimą.

Gairės: karas Ukrainoje, parama Ukrainai, Seimas, Rusija, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Parlamentinė Asamblėja
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS